USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Свято весни, квіти та лучани

8 Березня 2015 15:59
Безліч перехожих із квітами, закохані пари та родинні прогулянки парком – квітково-сонячним виглядає цьогоріч міжнародний жіночий день у Луцьку.

Не часто доводиться бачити таку кількість заклопотаних чоловіків, які поспішають придбати квіти, цукерки та подарунки для коханих, дружин, матерів та усіх близьких жінок. Дехто з представників сильної статі закуповував квіти, вочевидь, одразу для всіх жінок, яких планував привітати, несучи в руках по декілька вазонів та букетів, паралельно домовляючись про зустріч по-мобільному. Немов на крилах, летять містом дівчата та жінки, які вже встигли почути привітання та отримати букет від чоловіків та коханих.



Попри те, що неодмінний атрибут свята весни, квіти, значно подорожчали, попит на різноманітні букети, вазони та цілі квіткові композиції не меншає, у чому можна переконатися, підійшовши до квіткового ринку поблизу універмагу. Звісно, ніхто не скасовував «економ-варіант» - котики та підсніжники, які можна придбати за 5 гривень (їх продають, зазвичай, наймолодші представники «квіткового бізнесу»).

Вазонки із квітами коштували від 20 гривень, а за традиційний невеликий букет тюльпанів доводилося викласти 60 гривень, стільки ж просили за букет гербер. Продавці навперебій пропонували свій товар, переконуючи, що квіти свіжі та ще довго тішитимуть око представниць чарівної половини людства.

Шляхетні та вишукані троянди коштують часом 65 та більше гривень, а букет із декількох троянд вартує 100 гривень, хризантеми продавали по 40. Попри високі ціни, чути нарікань з боку покупців майже не доводилося – чоловіки сприймали вартість букетів як доконаний факт, не вагаючись придбати якнайгарнішу композицію для коханої людини.

Дехто пропонував кавові кружки по 70 гривень, а для тих, хто вирішив привітати жінок оригінальніше, пропонують квіти із повітряних кульок за 20-25 гривень (квітка з бедриком коштує дорожче, пояснюють продавці). Більш вишукані подарунки, наприклад, картини із зображенням квітів, коштували не одну сотню гривень. Найбільш підприємливі продавці квітів пропонували свій товар у незвичних для цього місцях – наприклад, на головній пішохідній вулиці міста Лесі Українки. Варто зауважити, що охочих придбати у них живі квіти не бракувало.



Зважаючи на сонячну погоду, у центральному парку культури та відпочинку сьогодні доволі людно. Поряд із закоханими та тими, хто цього дня нагадує дружині про своє кохання, парком гуляє чимало родин із дітьми. А на Театральному майдані бруківку прикрашають дитячі малюнки крейдою зі словами вітань матусям та одноліткам.

Відтак, цей день у Луцьку виглядає сонячним святом весни, коли лучани можуть забути про усі негаразди, які є у країні, бодай протягом дня не замислюватися над тотальним подорожчанням, а присвятити час коханим та найдорожчим жінкам.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Наталія Показати IP 8 Березня 2015 17:33
А фаворит- Його Величність ТЮЛЬПАН, бо найдешевший....
Лучанка Показати IP 8 Березня 2015 18:40
дурне штамповане свято..я свою маму коли хоч вітаю...
Хрен собачий Показати IP 10 Березня 2015 20:06
Це ти штампована, а не свято. Якби це говорив чоловік, можливо я б ще промовчав, то й то навряд чи. Це свято придумали задовго до того, як твій прапрапрадід запланував твою прапрабабу і так далі..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus