USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ВелоПатруль охороняє дівчат у Луцьку. Як реагують лучанки?

12 Грудня 2013 11:33
Дівчата дякують луцькому велопатрулю за те, що ті проявили ініціативу та пропонують проводити дівчат у темну пору доби до власних домівок. Щоправда, якщо велосипедисти без попередньої домовленості пропонують лучанкам таку послугу, ті дивуються. Мовляв, «дякую, не треба, сама дійду».


«Вони не звикли до такого, або дійсно не стикалися із реальною небезпекою», - каже у коментарі Волинським новинам велосипедист Ярослав Тарнавський.

Ідея охороняти дівчат, як вже інформували Волинські Новини, народилася не в Луцьку. Її запозичили у запорізьких активістів, а ті, своєю чергою, «підгледіли» її у мешканця Брукліна Джея Руеса, який організував велопатруль і проводжав жінок від метро до їхніх домівок.

Проект стартував 1-ого грудня. Особливою популярністю поки не користується. Очевидно, дівчата сприймають його не настільки серйозно, як воно є насправді. Так, наміри хлопців, жодним чином не схожі на жарт.


У одного з активістів, а їх в Луцьку, п’ятеро, є дівчина. Хлопець розповідає, що реагує вона абсолютно адекватно. Попереджає кохану про те, що є «замовлення» і має провести лучанку до дому. «Плануємо час так, щоб було зручно всім», - каже Ярослав.

Ті дівчата, до яких під’їжджають велосипедисти без попередньої домовленості, реагують часто негативно, - про такий рух не знають, та й думають, що з ними або просто познайомитися хочуть, або раптом маніяк якийсь», - додає активіст.

Для того, аби замовити собі супроводжуючого, лучанкам необхідно зайти у групу ВелоПатруля, знайти там волонтерів і «зробити замовлення». Під фото є контакти кожного «лицаря», який готовий допомогти.


Зазвичай, каже Ярослав, усі ввечері вільні. Власне, через те, що хлопці вечорами завжди збиралися кататися і мали вільний час, виникла така креативна, суспільно-корисна ідея. Щоб долучитися до волонтерського руху, потрібно подати відповідну заявку та пройти таку собі співбесіду з координатором, аби він переконався, що молодій людині можна довіряти безпеку невідомої панянки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Віталій Показати IP 12 Грудня 2013 12:58
Молодці так тримати!
Вух Показати IP 12 Грудня 2013 13:28
Справді молодці хлопці! Потрібна і добра справа. От тільки де наша муніципальна міліція, яка має патрулювати вулиці, парки, сквери, їм же за це гроші платять і велосипеди видають. А хтось колись їх бачив на тих велосипедах на вулицях міста?
Ігор (волонтер велоп Показати IP 5 Січня 2014 06:20
Не розумію за кого себе возомнив наш куратор Ярослав Тарнавський? Ідея що до велопатруля у місті Луцьку вперше з'явилася саме в мене і я мав самостійно зв'язатися з іншими організаторами (для детального і загального досвіду інших регіонів, по розголошуванню масової інформації та інших необхідних дій), та очолити велопатрулювання у місті Луцьку. Але завзятий "козачок" Ярослав Тарнавський, вирішив мене опередити. Не зрозуміло ким він себе уявив, можливо хотів прославитися, але ніякої слави я в цьому не спостерігаю, а лише масову подяку за наші вчинки, та й мало того він без поважних причин і будь-яких пояснень вирішив мене видалити з велопатруля і постійно уникає зі мною зустрічі для пояснень своїх дій. Я вважаю що таких кураторів ми повинні звільняти з лав правління і ставити на їх місце відповідальних за свої вчинки людей, а таких як Ярослав Тарнавський ігнорувати та не допускати в довіру. Дякую за увагу та порозуміння!
Ігор (волонтер велоп Показати IP 20 Жовтня 2014 19:54
За будь-якою інформацією, або супроводі, звертайтесь за телефоном: (050)545-36-50. Дзвінки приймаються до 23:00 год (супровід може проводитись до 05:00 год. ночі, але такі питання потрібно узгоджувати заздалегідь, це дасть можливість велопатрульним скласти відповідний графік на патрулювання), особливо це відноситься до категорії людей, які працюють до пізна (стать, та вік людини значення не має). Прохання щодо осіб у нетверезому стані - не турбувати.
Ігор (волонтер велоп Показати IP 20 Жовтня 2014 19:59
Моє фото - друге зверху. Особистий номер телефону, та інформацію щодо велопатруля, дивіться у попередньому повідомленні.
Галина Олександрівна Показати IP 30 Травня 2015 15:26
Декілька місяців тому, я вперше прочитала на вашому сайті про велопатруль в нашому місті, та вирішила скористуватися цією послугою. А наразі, поділитися з вами особистими враженнями та подякувати пану Ігорю Климарчуку, якому я телефонувала наприкінці свого робочого дня, щодо мого супроводу (в центральній частині міста). Щоправда, я телефонувала та користувалася його послугою вже не одноразово, тому можу запевнити що на мій погляд, це ентелигентна та порядна людина, дуже непоганий психолог - вміє надати хороші поради та підтримати розмову. Я вважаю що такій людині, можна довіритися, приємно та безпечно пройтися до своєї домівки з гарним настроєм після важкого робочого дня. Користуйтеся їхньою допомогою - раджу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus