USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Український винахідник сконструював «домашню» сонячну електростанцію

5 Лютого 2017 08:00
Найбільшу в Україні приватну сонячну станцію створив конструктор Сергій Юрко,мешканець Миргорода Полтавської області. Над проектом він працював останні сім років. За цей час встиг побудувати домашню сонячну станцію, повідомляє reply.ua



Сергій намагався отримати тепло дешевше за газ.





«П’ятдесят вісім квадратних метрів дзеркал фокусують сонячну енергію на спеціальний пристрій, в якому за годину сто літрів води нагрівається до ста градусів, навіть узимку», - розповідає винахідник.



Навіть за восьми градусного морозу вода у пристрої біля ста градусів. Нагріта сонцем вода збирається у великому тритонному резервуарі-акумуляторі. Звідти вона йде до будинку. У сонячний день вода в резервуарі нагрівається до вісімдесяти-дев’яноста градусів . Для потреб житлового будинку достатньо лише однієї сонячної панелі.

Своїми напрацюваннями конструктор ділиться в інтернеті. Станція складається всього із чотирнадцяти деталей. Виготовлена із доступних матеріалів: дерево, пінополістирол, металізована плівка та інше. Один квадратний метр такого обладнання обійшовся винахіднику в десять євро. Чоловік сподівається, що його розробкою зацікавляться підприємства чи санаторії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Бе Показати IP 5 Лютого 2017 09:35
Зарвз йому впаяють штраф за нецільове використання землі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus