USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Мережева сонячна електростанція та її переваги*

17 Липня 2023 19:36
Останнім часом раціональнішим стає використання альтернативних джерел енергії. Це вже не розкіш, а необхідність, адже кількість невідновлювальних ресурсів на планеті поступово скорочується.

Мережеві сонячні електростанції стануть раціональним рішенням і для приватного будинку чи дачі, і для підприємства. Це різновид геліосистеми, який працює лише в поєднанні з централізованою мережею. Тому їх встановлюють тільки в регіонах, де електропостачання стабільне, адже у разі перебоїв вони просто не зможуть функціонувати.

Як працюють мережеві системи

Електростанція перетворює сонячне випромінювання, яке приймають модулі, на струм, необхідний для живлення електроприладів. Проте енергія, яку дає ця панель, у початковому вигляді не підходить для обладнання, тому потрібно встановити інвертор.

Для мережевої системи не треба купувати накопичувальну батарею, адже струм, який виробляють модулі, просто надходить до загальної мережі.

Отже, встановлення мережевої сонячної станції є чудовим рішенням для охочих зекономити. Відсутність витрат на накопичувач – це не лише фінансова перевага, а й багато інших додаткових зручностей для користувача.
Що таке «Зелений тариф»

Українці встановлюють мережеві сонячні станції не тільки для того, щоб мати додаткове джерело живлення для електроприладів. Їх використання дає можливість отримувати пасивний дохід через «Зелений тариф».

Встановлення сонячної електростанції дозволить витрачати менше на комунальні послуги й додатково отримувати дохід від «Зеленого тарифу». Коли модулі виробляють енергію на максимальній потужності, її часто виходить забагато, а надлишки не використовуються. Кіловати, які залишились, користувач продає державі за певною ціною.

Які головні переваги

Встановлення мережевої сонячної станції – зручне та практичне рішення для будь-якого замовника. Головна перевага полягає в тому, що енергія, яку використовує система, є відновлювальною, тобто її запаси з часом не скорочуються. Варто виділити також інші плюси:

екологічність. СЕС повністю безпечна для навколишнього середовища, при її встановленні й перевезенні майже відсутні шкідливі викиди;

економія. Користувач витрачає менше на придбання додаткових приладів та оплату комунальних послуг;

безшумність. У конструкції немає рухомих вузлів, тому користувачеві не чути, як вона працює.

Мережеві сонячні електростанції дуже прості у використанні та майже не потребують складного обслуговування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus