USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Капітальний ремонт дворів і доріг: показали, як змінюється Луцьк

30 Серпня 2019 17:52
В багатьох районах міста тривають капітальні роботи по ремонту прибудинкових територій і центральних доріг. Якість кількох об′єктів сьогодні перевірили перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, заступник директора Департаменту ЖКГ Микола Осіюк, депутат Луцької міської ради Юрій Безпятко.

Спочатку оглянули капітальний ремонт прибудинкової території на пр. Волі, 8, 8а. Тут люди десятки років мріяли про зміни, адже двір в минулому мав катастрофічний стан. Нинішня команда Луцької міської ради в порядку, затвердженому переліком прибудинкових територій, визначених для ремонту, провела низку зустрічей з місцевими мешканцями. Спільно з громадою обговорили проєкт реконструкції, врахувавши всі пропозиції і зауваження лучан. А близько тижня тому приступили до ремонту. Процес реконструкції відбувається досить оперативно і якісно.


«На пр. Волі, 8, 8а територія двору не знала ремонту упродовж багатьох десятків років, – розповів Григорій Недопад. – Були звернення від мешканців, від голови ОСББ із проханням про якнайшвидше виконання робіт. Збирали неодноразові збори, погоджували всі нюанси капітального ремонту. Сьогодні вже бачимо зовсім іншу картину, велика частина робіт виконана, у процесі вносимо всі необхідні зміни відповідно до прохань людей».

Тривають роботи по ремонту тротуарної частини на пр. Волі на ділянці від першої поліклініки до Київського майдану. І хоча капітальний ремонт проспекту Волі відбуватиметьс наступного року, частину пішохідної ділянки вирішили обладнати вже зараз для зручності лучан, адже дана територія потребувала невідкладної реконструкції.

«Зараз ми працюємо майже в усіх мікрорайонах міста, – каже Ігор Поліщук. – Викладається тротуарна плитка по правій стороні проспекту Волі. Також ремонтуємо двір на пр. Волі, 8, 8а, в центральному районі Луцька, який раніше перебував у жахливому стані. Ведуться роботи і в парку, де завершується облаштування пішохідної доріжки понад дамбою. Загалом проблеми сфери ЖКГ – це те, що найбільше хвилює лучан і саме цьому напрямку приділяємо максимально можливу увагу».
Роботи з капітального ремонту вулиці Рівненської від вул. Задворецької до вул. Купріна набирають обертів. Тут окрім заміни асфальтного покриття відбувається ряд суміжних робіт, а також заміна внутрішніх комунікацій.

«На вулиці Рівненській буде змінено асфальтове покриття, встановлено нове сучасне LED-освітлення, полагоджено пішохідні зони, – зазначив Григорій Недопад. – В процесі здійснення ремонту стикаємося з додатковими роботами, адже поруч є багато власників суміжних ділянок, з якими ми узгоджуємо проєкт реконструкції, щоб врахувати усі нюанси і створити комфортні умови для лучан. Ремонт вулиці Рівненської буде досить тривалим, оскільки одразу замінюємо мережі, зокрема частину водопровідної мережі перед мостом біля автозаводу. Також буде замінюватися аварійний колектор, зараз відбувається процес погоджень від усіх відповідальних служб.
Сподіваємось, до середини вересня будуть здійснені найважчі види робіт. Також уздовж проїжджої частини облаштовуємо технічну зону, яка буде викладена бруківкою, і є необхідною згідно вимог ДБН. Технічна зона потрібна у випадках, коди виникає потреба в раптовій зупинці авто, також і для тролейбусів у непередбачуваних ситуаціях. Вулиця Рівненська має серйозне транспортне навантаження, тому ремонт цієї зони – дуже актуальний».

Наближається до завершення капітальний ремонт прибудинкової території на вул. Чекаліна, 11. Тут вже облаштовано тротуарні зони із бруківки, викладено свіжий асфальт, облаштовані пішохідні доріжки, двір повністю змінив своє обличчя, а ремонт охопив увесь периметр житлового будинку.

Раніше цей двір перебував у аварійному стані, а нині мешканці будинку не приховують позитивних емоцій, адже отримали комфортні та сучасні умови для проживання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus