USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Порнографія і відмивання грошей: у Луцьку судять шістьох людей

29 Травня 2023 12:12
Продавчиня телефонів, водій, працівник СТО, студентка та безробітне подружжя – їх усіх об’єднує одне кримінальне провадження, що стосується порнографії.

Працівники кіберполіції виявили порноконтент у мережі. Сліди привели до подружжя, яке мешкає в Луцьку. Під час розслідування з’явилися ще кілька фігурантів справи, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Відповідно до ухвали суду, у 2019 році лейтенант поліції відділу боротьби з кіберзлочинністю у Волинській області, моніторивши інтернет, виявив порноконтент. У створенні такого контенту запідозрили подружжя волинянки та уродженця Кримського півострову. Свої інтимні фото та відео вони розміщували на сайтах.

Згодом у цій історії кіберполіцейські вийшли на слід ще однієї особи.

«Встановлено, що Особа_8 та Особа_9 спільно з гр. Особа_7 за грошову винагороду розповсюджують фото- та відеоматеріали порнографічного характеру за допомогою веб-ресурсів, адмініструванням яких займається останній. Також вищевказаний громадянин являється власником карткового рахунку, який використовує для отримання грошових коштів за продаж трафіку на вищевказаних веб-ресурсах», – вказано в ухвалі суду.

Під час обшуків у фігурантів історії серед вилучених камер, ноутбуків, телефонів і банківських карток знайшли предмети для інтиму, які, імовірно, використовували для створення порноконтенту.

Захисники намагалися повернути вилучені речові докази.
Подружжю повідомили про підозру стосовно виготовлення та розповсюдження порнографії 25 лютого 2021 року.

Згодом у цьому кримінальному провадженні за цією ж статтею через тиждень аналогічну підозру вручили продавчині мобільних телефонів.

17 березня таку підозру теж отримала на той момент студентка четвертого курсу волинського вишу.

16 серпня в цьому кримінальному провадженні вручили підозри водію на фірмі канцтоварів і працівнику СТО. В рамках цього кримінального провадження, крім статті, що стосується порнографії, в цих двох підозрах була ще частина 2 статті 209 Кримінального кодексу (відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом).

Спершу всім підозрюваним обрали запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту на два місяці. Подружжя його оскаржувало, мовляв, доглядає бабусю та дідуся, а також збирається працевлаштовуватися. Згодом учасникам провадження змінили запобіжні заходи на особисте зобов’язання.

1 вересня 2021 року до Луцького міськрайонного суду з Волинської обласної прокуратури надійшов обвинувальний акт відносно всіх шістьох осіб. Суди у справі про порнографію та відмивання доходів тривають досі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Сірожа Показати IP 29 Травня 2023 13:03
Порно саме по собі не є забороненим. Але заборонено виготовляти його і продвати. Тобто тірібонькати дозволено лише на імпортний контент. Ніякої підтримки вітчизняного виробника. Ще й силовиків за податки утримуємо, які "шукають" таких "злочинців". Лейтенант поліції натрапив на порно контент, серйозно? Може це ще й в посадових обов'язках прописано і він в робочий час натрапив? У мене більше питань до поліції ніж до "злочинців". Не позортеся.
Уася до Сірожа Показати IP 29 Травня 2023 13:37
А так думаю, що 1. Вони - "тірібонькали", а створили порно студію і "працювали" вебкам-моделями ))) Добто шпілились перед камерою на замовлення буржуйських дядьків. 2. Може й написано моніторити, інакше як вони ту порнуху знайдуть? Зазвичай, "контент" з України - не показується українським користувачам ,щоб не впізнали і не спалили)) Але, існує впн і проксі - і дуже легко цих актрис вичисляють. Хоча, мені особисто пофіг, не думаю що це такий страшний злочин, якщо вони дітей не розбещували чи щось подібне.
Легалпорно Показати IP 29 Травня 2023 13:36
Порно в кожну хату!
ПРОСТО Показати IP 29 Травня 2023 14:47
Дайте якусь конкретну інфу) а то все дурна писанина.) Ми хочем знати наших героїнь)))
ABC Показати IP 29 Травня 2023 18:55
В українців кожен день крадуть сотні тисяч гривень із карток, а наша кіберполіція порнушку в інтернеті дивиться і шукає, кого би за неї під суд відправити. Велкам ту Юкрейн!
Ого до ABC Показати IP 29 Травня 2023 22:39
А дійсно, карткових злодіїв не шукають.
Андерсон Показати IP 29 Травня 2023 23:55
Ха-ха, скільки послідовників Онана! Давайте, хлопці, візьміть себе в руки та створіть якусь громадську організацію з прав захисту рукоблудів!
джем Показати IP 30 Травня 2023 15:09
В якихось двох паралельних реальностях живемо. Недавно по всіх заголовках пройшла новина , що OnlyFans сплатив до держ бюджету 300000у.о. податків. Тобто отримувати податки з інтимного контенту законно, а створювати цей контент то це вже не законно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus