USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ахметов об'єднує свої медіа

4 Жовтня 2010 09:10
Компанія «СКМ» вирішила створити на базі телеканалу «Україна» медіагрупу.

Про це «Делу» в ексклюзивному інтерв'ю повідомила директор з розвитку медійного бізнесу «СКМ» Катерина Лапшина.

У рамках формування холдингу «СКМ» уже передала «Медіа групі України» право власності на 99,999% акцій «ТРК« Україна ». Крім каналу «Україна», до складу холдингу увійшли спортивний канал «Футбол», регіональний канал «Донбас», компанія «Медіапартнерство», ексклюзивний продавець рекламного часу телеканалів «СКМ», а також інтернет-холдинг Digital Ventures (портал Точка.net).

Як пояснила Лапшина, згодом все нові теле-та інтернет-проекти «СКМ» будуть реалізовуватися саме в рамках медіагрупи. Зокрема це стосується спортивного каналу «Футбол +» і кіноканалу, запуск яких намічений на кінець 2010 року. У медіахолдинг також увійдуть новинний канал, його мовлення почнеться в 2011-му, і власний продакшн-хаус, який зараз створюється.

За словами директора з розвитку медійного бізнесу «СКМ» Катерини Лапшиної, рішення про створення медійної групи було продиктовано тим, що «за останні три роки телевізійний бізнес «СКМ» здійснив якісний ривок і його роль в групі зростає».

Експерти вважають об'єднання медіаактивів компанії цілком закономірним процесом. «Це правильне і раціональне рішення. Тому що медіауправління вже стало для «СКМ» системним бізнесом. «Об'єднання двох напрямків - ТБ і Інтернету - дозволить одному підтримувати і розвивати іншого, а також оптимізувати використання ресурсів», - відзначає глава «Першого національного» Єгор Бенкендорф.

Крім того, створення медіагрупи сприятиме підвищенню капіталізації активів, що входять до нього. «Об'єднання телевізійного та інтернет-напрямків в єдиний холдинг робиться для укрупнення бізнесу, призводить до зростання його доходів і скорочення видаткової частини, наприклад, за допомогою кадрових оптимізацій. До групи не увійшли друковані активи «СКМ», зокрема газета «Сегодня», проте я не виключаю, що напрямок друкованої преси в майбутньому також увійде до медіагрупи», - говорить директор з розвитку «Українського Медіа Холдингу» Тетяна Єфименко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus