USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Акції підприємців можуть перерости в революцію

23 Листопада 2010 08:53
Те, що на акції протесту малого і середнього бізнесу в Києві з'їжджаються підприємці з усієї країни, створює серйозні передумови для революції

Про це заявив директор політико-правових програм Центру ім. Разумкова, політолог Юрій Якименко, пише газета "Дело".

Так, відповідаючи на питання, чи можуть київські протести призвести до революційних подій, він сказав: "Сама по собі підстава дуже вагома, тому що це якраз та тема, яка зачіпає життєві інтереси людей. Питання лише в масштабі акцій, чи отримають вони поширення по всій Україні, як вони будуть організовані, і, найголовніше, які будуть виставлятися вимоги цих акцій".

За словами політолога, питання також в тому, чи будуть вимоги підприємців лише економічні, чи будуть ставитися чіткі рубежі їх досягнення, і що маніфестанти планують робити далі, якщо ці вимоги не будуть виконані. "Чи готові вони висувати політичні вимоги і якими методами вони готові домагатися їх реалізації - в цьому питання", - зазначив Якименко.

Політолог зазначив, що "все залежить від масштабу акції, тому що як свідчить досвід інших країн, у тому числі європейських, має бути досить значуща кількість учасників цих акцій і їх поширеність по всій країні".

Відповідаючи на питання, скільки в масштабах Україні повинно бути людей, політолог відповів, що важко сказати у відсотковому відношенні, але "це повинно відбутися в загальноукраїнському співвідношенні, а не бути тільки локальними виступами".

При цьому, реагуючи на репліку, що підприємці з'їжджаються до Києва з усієї України, Якименко відповів, що це говорить про те, що передумови для революції досить серйозні.

"Ці події свідчать, що в Україні з'явилося громадянське суспільство", - резюмував директор політико-правових програм Центру ім. Разумкова.

Нагадаємо, 22 листопада з ранку представники малого та середнього бізнесу зібралися в Києві на Майдані. За оцінками журналістів, їх не менше 10 тис. Учасники акції протесту виступають проти нового Податкового кодексу. Протестуючі заявляють, що акція буде безстроковою в тому випадку, якщо влада не відреагує на їхні вимоги ветувати Податковий кодекс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
VSC Показати IP 23 Листопада 2010 11:06
Региональная банда, это вам не рыжий папа Леня. В 2004 президент побоялся проливать кровь, но в 2010 не побоится, воспитание не то.
ШТОК Показати IP 23 Листопада 2010 20:10
ЧТО ДЕЛАТЬ ? РЕВОЛЮЦИЮ!!! КОММЕРСАНТАМ В ПОДПОЛЬЕ.
Владимир Показати IP 23 Листопада 2010 20:17
Сена подложили, бензинчику подлили, искорки пока-что нет...., БОЖЕ БЕРЕЖИ УКРАЇНУ!!!
ким Показати IP 23 Листопада 2010 20:36
всё может случится,народ доведён до отчаяния.
Владимир Показати IP 23 Листопада 2010 22:06
Протестуючі не мають єдиного ЛІДЕРА, із цієї причини без серйозної підтримки опозиції протест, швидше за все, поступово загасне, у найгіршому разі переросте в банальний бунт. А опозиція «більш-менш дійсна», як це не сумно це «БЮТ», а хрін редьки не слаще. Адже тільки недоумкуватий може вірити, у те, що НАРОД голосує за ту або іншу партію, НАРОД голосує ПРОТИ. Виборці партії регіонів, органічно не переварюють помаранчевих, серед них дійсно великий відсоток залізного електорату, що голосує «За». Виборці «помаранчевих партій», у масі своєї голосують проти (язик не повертається сказати партія) регіонів. Тому, електорат «помаранчевих», такий не стабільний і мечеться від одного кандидата до іншого, приклад тому зліт і падіння тигибко. Яценюк, це Ньювасюки, Олег Тягнибок...це ми вже проходили, хотілося б пожити без якихось ідей, націй, измів і т.п. Немає ЛІДЕРА, і що жахливо, навіть на обрії не видніється. А цих хлопців, регіоналів, від влади вже не відсунути, із крівцею можна спробувати, а от голосуй не голосуй однаково..., не буду порушувати правила сайту. А в крівці захлинемося ми, прості людинки. (Анекдот-виктор фёдорович , ви же говорили перед виборами, что Украина для людей… -Так ты чё, бычара себя человеком считаешь.)
goodok Показати IP 24 Листопада 2010 12:55
загляньте сюди http://www.volynnews.com/messages/655/ а 25 листопада виходьте на майдан

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus