USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Активістів податкового Майдану почали заарештовувати

29 Грудня 2010 09:11
У вівторок, 28 грудня пізно ввечері суд виніс рішення щодо арешту трьох активістів податкового Майдану.

Про це повідомив координатор акції протесту проти Податкового кодексу Олександр Данилюк, - пише сайт ТСН .

За словам Данилюка, про арешти стало відомо від одного з активістів Майдану - Олександра Мандича - якого було відпущено після трьох діб утримання в ізоляторі тимчасового утримання.

"Олександр жив з нами в наметовому містечку і був співорганізатором акцій. У минулу суботу його силоміць затримали у дворі будинку брата і, не проявивши жодних документів, повезли в слідче управління ГУ МВС в Києві", - розповів активіст.

"Там йому усно повідомили, що він притягнений як обвинувачений в справі про навмисне пошкодження чужого майна і перевезли в ізолятор тимчасового утримання. Зараз він переховується у родичів. За його розповіддю, і ізоляторі до нього застосовували силу, вибили два зуби", - розповів Данилюк.

За його словами сьогодні ввечері Мандича та ще трьох активістів "податкового мандату" повезли до Шевченківського райсуду Києва.

На засіданні головував суддя Пономаренко Н.В. За рішенням суду Мандич був звільнений з під варти, а трьом іншим активістам - Гаркавенку І.О., Заплаткіну О.В. та Грузинову В.М. – було обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

"Ці троє хлопців не були організаторами Майдану, вони лише декілька разів приходили в містечко, приносили їжу, допомагали", - повідомив Данилюк.

За його інформацією, трьом заарештованим висунуто обвинувачення за статею "умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах" за попередньою змовою групи осіб.

Як стало відомо, затриманих обвинувачують у "пошкодженні гранітного покриття площі Майдан незалежності шляхом забиття в гранітне покриття металевих прутів кількістю 132 одиниць".

За словами Данилюка, окрім вищевказаних осіб, слідче управління продовжує розшукувати інших осіб, які брали участь в організації "податкового Майдану". Наразі вони проходять в справі як "невстановлені особи".

Нагадаємо, що з 22 листопада підприємці оголосили безстрокову акцію протесту проти Податкового кодексу, який міг сильно позначитися на малому і середньому бізнесі. Тоді в центрі Києва на Майдані Незалежності було розбито наметове містечко, де майже два тижні жили активісти.

Та після прийняття Податкового кодекса в новій редакції з урахуванням поправок президента, які трохи спрощують тиск на представників бізнесу, наметове містечко було силоміць демонтовано, а акцію протесту розігнано.

Коментуючи цю подію, президент Віктор Янукович заявив, що вважає розгон Майдану та ліквідацію наметового містечка законними.

У свою чергу, київська міліція порушила кримінальну справу за фактом умисного пошкодження майна під час встановлення наметів підприємців на акції протесту проти Податкового кодексу. Зокрема йшлося про те, що після того, як було примусово демонтовано наметове містечко на Майдані Незалежності, виявилося, що покриття біля стели сильно пошкоджено через те, що учасники акції встановлювали намети, забиваючи кілки. За попередніми даними, сума збитків становить близько 200 тис грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Славко Показати IP 29 Грудня 2010 17:01
А чому в державних установах прибиральниця з зарплати в 800 грн платить 200 грн податків, а нашы "бізнесмени" не можуть?
До Славка Показати IP 30 Грудня 2010 09:24
тому що наші бізнесмени самі собі (і не тільки) створили робочі місця, самі собі платять ЗП. Податок вони мусять сплатити в любому випадку, заробив чи ні! Тому прошу не порівнювати ці різні речі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus