USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З будівлі готелю «Україна» почали вилучати кулі, випущені під час Майдану. ОНОВЛЕНО

20 Лютого 2018 11:02
Генеральна прокуратура заявляє, що почато висотні роботи для вилучення куль із будівлі готелю "Україна" у Києві, які було вистріляно під час протистояння правоохоронців і активістів Євромайдану.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав начальник відділу департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури Олексій Донський, передають Українські Новини.

Він підтвердив, що тільки в лютому поточного року Генпрокуратура на тендері в системі ProZorro закупила у фізособи-підприємця послугу з пошуку й вилучення куль з будівлі готелю "Україна".

"Зараз тривають висотні роботи з вилучення цих куль із будівлі... Хочу зазначити, що в готелі "Україна" кулі шукалися й у перші дні, але, правда кажучи, без залучення висотних робіт, тобто менш якісно", - повідомив Донський.

Прокурор наголосив, що роботи з вилучення куль почато так пізно через велику кількість епізодів - близько 3 тис. - які стосуються злочинів проти активістів Євромайдану.

5 лютого Генеральна прокуратура купила за 70 тис. гривень послуги з пошуку куль у стінах будівлі на Алеї Героїв Небесної сотні, 4 (готель "Україна") у Києві для проведення слідчого експерименту. Строк проведення робіт - до 31 грудня 2018 року.

Як повідомив сьогодні на брифінгу начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, під час альпіністських обстежень будівель поблизу Майдану Незалежності у Києві додатково знайдено і вилучено близько 10 куль, які призначалися для вбивства активістів Революції Гідності у лютому 2014 року.

“Це було зроблено, щоб знайти кулі у будівлях, де слідчі навіть не бачили отворів. І ця робота на сьогоднішній день дала результат — кулі вилучили і кулі, на відміну від попередніх, які були сплющені, або був лише сердечник, якісні. Вони направлені на експертизу”, — сказав Горбатюк.

Як відомо, Генпрокуратура передала в суд справу проти обвинувачених в організації розстрілів Евромайдану.

За словами С.Горбатюка, перші вбивства на Майдані Незалежності у Києві у січні 2014 року не розкриті, але перспектива на розкриття є.

20 лютого 2017 року, у День Героїв Небесної Сотні, в Україні вшановують подвиг учасників Революції Гідності, яка відбулася взимку 2013-2014 роки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Просто Я Показати IP 20 Лютого 2018 11:19
Чотири роки чекали. Трішки зарано вони почали це робити.
Всезнайко Показати IP 20 Лютого 2018 14:05
Зате дерева скоренько позрізали на майдані...
Лучанин до Всезнайко Показати IP 21 Лютого 2018 14:28
Дерева позрізали, бо там напрямки польоту кулі були незручні для теперішньої влади.
Лучанин Показати IP 21 Лютого 2018 14:30
Найкраще, щоб цей процес робили іноземні фірми, бо з тими кулями буде те саме, що й з деревами...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus