USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Азаров нагодує українців дешевою імпортною курятиною

15 Жовтня 2010 09:19
Кабмін вирішив заповнити дефіцит на внутрішньому ринку за рахунок імпорту.
До цього часу уряд, навпаки, обмежував імпорт м'яса для підтримки вітчизняних виробників, повідомляють «Подробности».
14 жовтня Держмитслужба та Мінагрополітики уклали угоду «Про обмін інформацією», згідно з якою формуванням митної вартості м'яса сторони будуть займатися спільно. Зараз митниця визначає її самостійно, виходячи з вартості продукції на зовнішніх ринках. Від розміру митної вартості залежить розмір збору, що сплачується при ввезенні м'яса та м'ясопродукції.
«Найближчим часом митна вартість м'яса курки буде знижена з 1,07 долара за кілограм до 0,8 долара за кілограм», – повідомив голова Держмитслужби Ігор Калєтнік. Митну вартість інших видів м'яса повинна визначити робоча група у складі представників Мінагрополітики і Держмитслужби.
У Мінагрополітики кажуть, що рішення змінити принцип визначення митної вартості м'яса було ухвалене після звернення в Міністерство імпортерів і переробників, які звинуватили Держмитслужбу у завищенні митної вартості продукту. Раніше учасники ринку говорили, що через підвищення митної вартості в цьому році значно скоротився імпорт м'яса.
Так, за даними Держмитслужби, за дев'ять місяців обсяг імпорту м'яса і субпродуктів скоротився в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року на 17%, до 268 тисяч тонн. Зниження імпорту призвело до різкого зростання цін на внутрішньому ринку. Це відкрито визнали в Мінагрополітики. «Є дефіцит м'яса птиці, яловичини і свинини. Щоб його покрити, в нинішньому році необхідно ввезти 320-340 тисяч тонн», – заявив міністр агрополітики Микола Присяжнюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Яків Показати IP 15 Жовтня 2010 09:31
А сам, мабуть, бастурму з ікрою жре!
ВАня. Показати IP 15 Жовтня 2010 09:45
Хай сам жре цю модифіковану курятину.Це одна трутка, а ми жремо не задумуючись про наслідки.А цього г.... їм.Сало наше їм
Volynjaka Показати IP 15 Жовтня 2010 13:29
Цікава в них логіка, «Є дефіцит м'яса птиці, яловичини і свинини. Щоб його покрити, в нинішньому році необхідно ввезти 320-340 тисяч тонн». А щоб підняти сільське господарство. Самі ж себе можем забезпечити. Але в них є свої інтереси, що їм до нас маленьких людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus