USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Батон перестане бути соціальним хлібом

3 Вересня 2010 15:50
Новий проект постанови Кабміну, який підготувало Міністерство економіки України, передбачає зниження адміністративного регулювання цін на окремі соціально значущі продовольчі товари.
Відповідно до нього такі продукти, як м'ясо, масло і хліб-батон, перестануть бути «соціально значущими»: ціни на них підуть у вільне плавання, повідомляє «ТСН».
Проект постанови «Про деякі питання ціноутворення на окремі соціально значущі продовольчі товари» передбачає відміну обмеження граничного рівня рентабельності хлібопекарів при виробництві хліба масових сортів. Замість нього діятиме новий Порядок декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари, що передбачає розмір загальної торгової надбавки на хліб у розмірі 15% до гуртової ціни виробника.
Оскільки рентабельність соціальних сортів хліба не перевищує 5%, а на деяких хлібозаводах і зовсім пішла в мінус, експерти прогнозують подорожчання хліба в 5-15%.
Крім того, документ відкориговує поняття «соціальний хліб», внаслідок чого з категорії захищених від подорожчання випаде один з найпопулярніших сортів хліба – батон.
Документ передбачає скорочення списку соціальних товарів, а отже, розширюється перелік продуктів, на які виробники і ретейлери зможуть встановлювати торгові надбавки за власним бажанням.
У нову редакцію списку товарів, ціни на які регулює держава, не увійшло вершкове масло, варені ковбаси вищого сорту, сир жирністю понад 5%, молоко жирністю більше 2,5%, а також багато видів м'яса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
* Показати IP 3 Вересня 2010 22:10
Дійсно і яке соціальне значення мають батон, м'ясо та масло?! Народ має їсти тільки дешевий, тобто не зовсім якісний хліб і пити водичку (навіть не мінеральну). А все інше для народу - це вже розкіш!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus