USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Більшість парламенту зробила новий крок до диктатури

8 Жовтня 2010 15:46
Новий закон про Кабінет міністрів наділив президента Віктора Януковича абсолютними повноваженнями.

Як повідомляє «Українська правда», за новий закон проголосувало 252 депутата із більшості Януковича.

Згідно з ухваленим законом, зокрема, вносяться зміни у порядок призначення і звільнення керівників силових структур. Зокрема, генпрокурор призначається на посаду за згодою Верховної Ради та звільняється з посади президентом. Нагадаємо, у попередній редакції - звільняється президентом за згодою парламенту.

Служба безпеки України підпорядкована президенту. Натомість, у попередній редакції - президенту і підконтрольна Верховній Раді. Голова СБУ призначається на посаду та звільняється з посади президентом (у попередній редакції - призначається Верховною Радою за поданням президента).

У одному з пунктів виключається також контроль Верховної Ради за діяльністю Служби безпеки України. У новому законі записано лише, що голова СБУ щорічно подає Верховній Раді звіт про діяльність Служби безпеки.

Крім того, уряд позбавляється повноважень при призначенні голів держадміністрацій. Тепер президент призначає їх одноосібно, а не за поданням Кабміну.

«Пан Лавринович сказав, що законопроект приводить у відповідність до рішення Конституційного Суду. Це неправда. До цього законопроекту включено десятки інших положень, які жодним чином не випливають із рішення КС. І зміст цих положень - концентрація влади в руках особисто президента, позбавлення парламентського контролю за діяльністю силових структур, за бюджетним процесом», - сказав народний депутат Анатолій Гриценко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хуліган Показати IP 8 Жовтня 2010 17:08
А всі говорили, що нам треба німця з гарапою, тоді всі будуть працювати і не красти. Схоже, вже маємо...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus