USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Боржників банків виселятимуть з квартир

2 Березня 2011 15:56
З 8 березня українців, які прострочили кредитні платежі, зможуть виселяти з квартири і забороняти їм виїзд за кордон.
У цей день набуде чинності нова редакція закону «Про виконавче провадження», – пише ТСН.
Закон значно розширює права виконавчих служб щодо боржників банків. Зокрема, нова редакція передбачає одразу арешт майна боржника. Тобто якщо є прострочили платіж за іпотекою, то у боржника спочатку відберуть квартиру, а потім будуть розбиратися.
Як пояснив радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ, закон було ухвалено в інтересах захисту прав кредиторів. Адже частка проблемних кредитів в Україні становить 30-40%. Багато позичальників виявилися заручниками несподіваного стрибка курсу долара з 5,05 гривні до 8 гривень восени 2008 року, до того ж доходи після кризи суттєво скоротилися.
«Норми цього закону будуть діяти більше з психологічної точки зору. Суспільство має, нарешті, зрозуміти: перед тим, як брати кредит, треба подумати, чи потягнеш ти його. А у нас можна судитися по кілька років – як в один, так і в інший бік», - прокоментував заступник голови профільного парламентського комітету Станіслав Аржевітін.
У Європі, якщо людина бере кредит, у неї і в думках немає, як зробити так, щоб уникнути його повернення, каже Аржевітін.
«А в Україні ви можете в будь-якій газеті прочитати оголошення, типу дамо консультації, як не виплачувати кредит», – додав він.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Василь Показати IP 2 Березня 2011 16:47
Коли кредити роздавали на Театральному майдані без довідки про доходи,то чому ж тоді не попеджували, що долар зросте із 5 до 9 гривень
Читач Показати IP 2 Березня 2011 17:31
У Європі, якщо людина бере кредит - влучно! Ми ж так хочемо в Європу. Частка проблемних кредитів в Україні становить 30-40% - готові до вступу в Європу.
Гуцул Показати IP 2 Березня 2011 17:49
Росія рулює! Все копіюємо в Росії. Якщо і далі так піде - майбутнього в Україні не буде.
масяня Показати IP 2 Березня 2011 20:36
Найбільші боржники банків наші олігархи. Яким суди дозволили не повертати сотні міліонів взятих кредитів. Приклад,-банк надра, де близь 60% боргів належить группі комраній континіум. А якщо банк відмовляється вчасно повертати депозит? Можна арештувати майно банка?
Че Показати IP 2 Березня 2011 23:31
"Суспільство має, нарешті, зрозуміти: перед тим, як брати кредит, треба подумати, чи потягнеш ти його." А ще потрібно подумати коли буде наступна девальвація і в яких розмірах. Очевидно, що "в особо крупных". Жаль, що статті в кримінальноному кодексі нема "Девальвация в особо крупных"
вадим Показати IP 3 Березня 2011 09:05
А якщо банки не повертають кошти? То що з ними робити ? Вони ж самі пропонують брати кредит? Тільки чекають щоб люди не заплатили і забрати квартиру.Ще з тих часів було зрозуміло що банки - фуфло

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus