USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через західний кордон майже перестали ввозити контрабандні мобілки

24 Листопада 2009 14:38

Причиною цього, вважають прикордонники, стало запровадження інформаційної системи реєстрації телефонів за IMEI-кодами.
Контрабанда мобільних телефонів через західну ділянку українського кордону скоротилася в десятки разів у порівнянні з минулим роком. Після введення їх реєстрації прикордонники фіксують поодинокі випадки спроб нелегально ввезення телефонів з ЄС.
З 2003 року нелегальне ввезення мобільних телефонів до України через західну ділянку кордону був одним з найпоширеніших видів контрабандної діяльності. За обсягами цю контрабанду можна було порівняти з контрабандою м\'яса і сигарет, зазначив керівник прес-служби Держприкордонслужби західного регіону Володимир Шеремет. Тепер же, за його словами, це одиничні випадки. Наприклад, минулого року прикордонники вилучили понад три тисячі мобільних телефонів на західному кордоні, а цього року – три сотні. Те, що контрабанда телефонів практично відійшла в минуле, експерти пояснюють суттєвим зменшенням ринку збуту. Причиною цього стало запровадження інформаційної системи реєстрації телефонів за IMEI-кодами, яка здійснюється відповідно до розпорядження Національної комісії регулювання зв\'язку – пише Кореспондент.
Довідково:
IMEI – міжнародний ідентифікатор мобільного устаткування, який складається з 15 цифр і є унікальним для кожного мобільного телефону. Код встановлюється на заводі при виготовленні телефону і служить для його ідентифікації в мережі оператора. Згідно з рішенням НКРЗ про Порядок реалізації в Україні радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв та Положення про ввезення в Україну таких пристроїв, з 28 березня 2009 року не дозволяється ввезення і реалізація мобільних терміналів / телефонів без реєстрації індивідуального коду (серійного номера) IMEI в узагальненій базі даних.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Таня Показати IP 25 Листопада 2009 13:49
Варто очікувати, що ціни на мобілки знову підуть угору :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus