USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ДАІ хоче обладнати свої авто алкотестерами

27 Жовтня 2010 14:16
Державтоінспекція України планує обладнати всі екіпажі ДАІ приладами з визначення концентрації парів етанолу у подиху, тобто алкотестерами.
Про це розповів начальник департаменту ДАІ МВС Валерій Лозовий, повідомляє «Українська правда. Життя».
«Сьогодні щодня на патрулювання виїжджає близько 5 тисяч патрульних авто, відповідно така кількість приладів нам необхідна», - пояснив Валерій Лозовий.
Він наголосив, що наявність алкотестерів у кожному екіпажі ДАІ значно скоротить час оформлення ДТП з нетяжкими наслідками і дозволить оглянути водія на предмет алкогольного сп'яніння.
Крім того, Лозовий повідомив, що ДАІ виступає за посилення адміністративної відповідальності за грубе порушення правил дорожнього руху.
За його словами, уже створено робочу групу з представників Мінтрансу, МВС та інших відомств, що розробляють відповідні зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення.
Голова прес-служби департаменту ДАІ Євген Кравець уточнив, що адмінвідповідальність буде збільшена за керування транспортним засобом у стані сп'яніння і за порушення правил переїзду залізниць.
Зокрема, за порушення переїзду пропонується вилучати водійське посвідчення до винесення судом відповідної міри покарання для порушника, а за керування автомобілем у нетверезому стані – значно збільшити штрафні санкції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
я фігєю Показати IP 27 Жовтня 2010 14:43
5000 патрулів * 19900 гривень [ goo.gl/CyiX ] = 99,5 мільйона гривень з бюджету. Реальна вартість цього алкотестера 9190 грн [ goo.gl/mMO7 ] і менше напевно, якщо купувати оптом. Виходить відкатів з 5000 - більше 50 мільйонів. Покращення життя уже скоро.
Лучанин Показати IP 27 Жовтня 2010 19:58
І кожен ДАІшник сідаючи в службовий автомобіль мав би пройти тестування. От булаб хохма...
Віктор Показати IP 27 Жовтня 2010 22:19
Продовжте шлагбаум на переїзді на 3 метри- гарантія ніхто не об"їде(в Польщі це зроблено років десять тому!!!)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus