USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

ДАІ видаватиме пластикові талони техогляду: дорого, зате надійно

18 Травня 2010 15:45
Незабаром водії транспортних засобів замість паперових талонів технічного огляду отримуватимуть документи нового зразка – пластикові талони технічного огляду, які матимуть значно більше ступенів захисту від підробки.

Сама ж процедура проведення ТО не змінюється, - передає ЛьвівNEWS.

Пластикові талони технічного огляду неможливо підробити. Адже на них розміщуватиметься спеціальний чіп, який даватиме змогу інспектору ДАІ при перевірці транспорту зчитати через базу ДАІ інформацію про те, де і коли власник транспорту пройшов техогляд, чи надав усі необхідні документи для проходження такої процедури.
Разом з тим при Департаменті ДАІ МВС України створюють нове програмне забезпечення – «АРМ-інспектор». Завдяки йому кожен інспектор ДАІ, який проводитиме перевірку транспортного засобу, зможе побачити, чи водій надавав медичну довідку, поліс цивільно-правової відповідальності та інші документи, або ж – чи транспортний засіб насправді пройшов техогляд відповідно до законодавства.

Ціна нового талону ТО є вищою, ніж діючого. Хоча вона зросте з 18 до 80 грн, але нові талони техогляду убезпечать їх від підробок. Виготовлятимуть пластикові талони на базі Єдиних державних автоматизованих паспортних систем (ЄДАПС). Разом із послугами ДАІ пластиковий талон коштуватиме 136 грн. (сьогодні – 58 грн) для автомобілів і 132 грн (сьогодні – 54,5 грн.) для причепів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 18 Травня 2010 18:12
бізнес на лохах....створити єдину компютерну базу авто набагато дешевше... а тим часом у штаті НюДжерсі США взагалі відмінили техогляд...
Водій Показати IP 18 Травня 2010 18:16
А коли ж ті полішуки-дайці навчаться тим обладнанням користуватися! Вони ж теле прив'язати до пале не вміють!
Панас Показати IP 18 Травня 2010 18:55
і знову гомосексуалісти з ДАЙ придумали спосіб як доїти більше бабла з водіїв...
Читач Показати IP 19 Травня 2010 10:47
Вносити дані зможе інспектор не нижче підполковника. А сержант на дорозі буде контролювати роботу полковника. Абсурд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus