USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ДАІ заборонила вписувати в техпаспорт маму, тата й брата

21 Квітня 2010 10:02
При реєстрації або перереєстрації транспортного засобу вже не можна вписувати у техпаспорт родичів.

У МРЕВ пояснюють це новими вимогами, які діють з початку 2010 року, передає zaxid.net .

Останні 8-9 років у техпаспорт вносили тільки двох людей, причому найближчих родичів. Згідно з чинною раніше інструкцією МВС це батьки, тесть, теща, чоловік, дружина, діти, рідні брати і сестри, внуки, дід і бабуся, усиновителі та усиновлені.

Сьогодні ситуація змінилася. Як пояснили в ДАІ МВС України, нові вимоги діють, згідно з Постановою Кабміну №1371 від 23.12.2009 року, що внесла зміни в "Порядок реєстрації транспортних засобів", - повідомляє ТСН.

Віднині, якщо власник ТЗ хоче надати право іншим фізичним особам, зокрема найближчим родичам, на управління своїм особистим транспортом, йому треба буде оформити на них тимчасовий реєстраційний талон або нотаріальне доручення. Термін дії цих документів визначає господар ТЗ, указуючи його в заяві, і дійсні вони тільки за наявності основного свідоцтва про реєстрацію (техпаспорта власника).

Ця зміна зумовлена тим, що на підставі даних, які вписували у свідоцтво про реєстрацію, складно було отримати повноцінну інформацію про людину, якій надавалося право управління. Та і графа "Особливі відмітки", куди вносилися подібні записи, головним чином орієнтована на службову інформацію, як те: наявність кредиту на ТЗ, номер і серія митного свідоцтва або старого техпаспорта та ін., а оскільки техпаспорти на пластиковій основі стали меншого розміру, ніж старі - на паперовій, то пріоритет був відданий важливішій інформації для ДАІ.

На сьогоднішній день оформлення тимчасового реєстраційного талона коштує дешевше, ніж домовленість у нотаріуса. У МРЕВ ДАІ - 66 грн незалежно від терміну дії талона. А в нотаріуса - від 250 грн (терміном до трьох років) до 500 грн (на 10 років).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Никифор Показати IP 21 Квітня 2010 12:27
дякуємо ЇЙ за те, що ВОНА добре попрацювала на благо водіїв та їх родичів!...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus