USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутатів хочуть перевіряти на зброю

20 Травня 2010 10:46
У Верховній Раді нова ініціатива - перевіряти народних обранців на наявність зброї перед входом до сесійної зали.
Про це з посиланням на "Бі-Бі-Сі" передає Українська правда.
Огляд технічними засобами пропонує влаштувати позафракційний депутат Василь Кисельов.
На його думку, після подій 27 квітня, коли до сесійної зали пронесли димові шашки, варто задуматися про безпеку і попередити загрозу життю усіх, хто перебуває у сесійній залі - і депутатів, і журналістів.
"Ви ж бачили, як один із депутатів схопив свого колегу за шию з наміром задушити, у того очі ледь не повилазили. У цьому стані він міг зробити все, що завгодно. Якби у нього у той час висіла на поясі зброя, він міг вистрелити в цілях власної самооборони", - сказав Кисельов.
На його думку, Україні може загрожувати "вірменський сценарій": у 1999 році до парламенту у Єревані увірвалися люди зі зброєю і влаштували стрілянину. Тоді загинув прем'єр-міністр Вірменії, спікер парламенту і ще 5 депутатів.
Кисельов говорить, що депутати не чинять спротив технічному огляду в аеропортах але, водночас, ходять зі зброєю до парламенту. На доказ своїх слів, він взяв сумку і демонстративно дістав свій дозвіл на право носіння зброї.
"Мій основний аргумент - чим народний депутат відрізняється від журналіста, якого ретельно перевіряють перед входом до парламенту? Від цього залежить життя персоналу, журналістів, депутатів, чому ми маємо так ризикувати?", - заявив він.
У свою чергу, депутат Андрій Парубій, якого звинувачують у тому, що він приніс до сесійної зали димові шашки і збираються притягти за це до кримінальної відповідальності, називає заяви Кисельова популістськими.
"Я можу тільки повторити слова Піскуна, члена Партії Регіонів, який назвав цю ідею абсурдною", - заявив він.
"Сучасні технології дозволяють зробити злочинну дію дуже просто - можна занести рідину до зали і її ніякі технічні засоби не зможуть виявити. Коли у сесійній залі ситуація напружена, коли це відчутно, як це було 27 квітня, є відповідний формат - збір голів фракцій. Таким чином треба вирішувати ці питання, а не тими популістськими заходами, про які говорить пан Кисельов", - додав Парубій.
А депутат Юрій Кармазін говорить, що йому, генералу, принизливо, бути обшуканим прапорщиком. Він вважає ідею з технічним оглядом прихованим бажанням влади перевіряти особисті речі депутатів. І жартує, що нинішня влада "дуже боїться таких озброєнь, як яйця".
Водночас, Кармазін додає, що депутати можуть покласти свою зброю у спеціальні ящики біля входу до Верховної Ради. Але охоронці деяких народних обранців часто мають за паском пістолети і це може лякати усіх присутніх у парламенті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus