USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Депутатська група Єремеєва: притулок екс-«регіоналів»

29 Грудня 2014 10:47
Депутатська група з претензійно-гучною назвою «Воля народу» утворилася 27 листопада 2014 року у Верховній Раді VIII скликання. Хоча в назві групи йдеться про народ, складається вона з олігархів, колишніх членів Партії регіонів, депутатів, які голосували за «диктаторські закони» 16 січня і були опорою режиму Януковича, і людей з темним та неоднозначним минулим. Усіх їх зумів об’єднати під своєю рукою волинський олігарх Ігор Єремеєв. А щоб суспільство не ставило зайвих запитань, групу назвали «Воля народу». Утім, як каже відома мудрість, «скажи, хто твій друг, і я скажу, хто ти». Тож, ким є ці 20 народних депутатів, які знайшли притулок під дахом загадкового об’єднання на чолі зі співвласником «Континіуму»? Про це інформують наші колеги з Вголос.

Кістяк групи становлять волинські побратими-олігархи Ігор Єремеєв, Степан Івахів та Сергій Мартиняк. 2012 року їм удалося пройти в парламент, розігравши карту «незалежних самовисуванців». Потрапивши у Верховну Раду, троє нардепів одразу ж проголосували за уряд Азарова і за призначення «регіонала» Володимира Рибака спікером парламенту. Надалі дії трійці зводилися переважно до підтримки базових ініціатив Партії регіонів. Напевно, саме це допомогло Сергію Мартиняку, Ігорю Єремеєву та Степану Івахіву потрапити в топ народних обранців, які найчастіше голосували разом з Партією регіонів.

Серед найвідоміших учинків, які засвідчили відданість трьох нардепів з Волині режиму Януковича, стала їхня участь у конституційному путчі на Банковій у квітні 2013 року, небажання підтримати відставку Азарова на початку Революції гідності та голосування за «диктаторські закони» 16 січня, від якого Єремеєв, Івахів та Мартиняк гарячково відмежовуються.

Про сумнозвісну роль Володимира Литвина в українській політиці згадувати особливо не варто. Як і в утвердженні диктатури режиму Януковича у 2010–2012 роках. Такі політичні пристосуванці в парламенті, як Володимир Михайлович, – це ознака хвороби українського суспільства, яке нарікає на погане життя, але вперто обирає нардепами тих, хто причетний до створення таких умов життя в державі вже тривалий час.

«Підспівувати» олігархічній групі з депутатів-«мутантів» буде Михайло Поплавський. 2012-го він балотувався до ВР на окрузі №91, але програв кандидатам від «УДАРу» та «Батьківщини».

15 січня 2014 року, під час Революції гідності, Поплавський усе-таки отримав посвідчення народного депутата. І вже наступного дня новоспечений нардеп проголосував за «диктаторські закони». Поплавський, використовуючи різні методи стимулювання виборців, переміг на довиборах у мажоритарному окрузі в Черкасах 15 грудня.

Як пишуть ЗМІ, він навіть не витрачав час на написання окремої передвиборної програми. У жовтні 2014 року люди перекривали трасу Одеса – Київ, протестуючи проти підкупу виборців кандидатом у нардепи Поплавським. Але, як у старі часи Януковича, МВС не спромоглося віднайти доказів, і Михайло Поплавський знову став народним депутатом.

Володимир Бандуров у 2010–2011 роках був першим заступником міністра економіки України в уряді Азарова. З січня 2011 року — заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України. 28 жовтня 2012 року обраний народним депутатом України VII скликання від Партії регіонів. Свою «рідну» партію залишив аж у серпні 2014 року. Голосував за закони 16 січня. Парламентські вибори 2014 року виграв з різницею лише в 17 голосів.

Соратником Ігоря Єремеєва по групі є скандально відомий мільйонер Вячеслав Богуслаєв, який до березня 2013 року очолював ПАТ «Мотор Січ». Його статки оцінювали в 319 мільйони доларів станом на 2012 рік.

В’ячеслав Богуслаєв 1999 року був довіреною особою кандидата в Президенти України Леоніда Кучми в територіальному виборчому окрузі. А через п’ять років став довіреною особою кандидата в Президенти України Віктора Януковича. Потрапивши 2006 року у Верховну Раду, незмінно входив до фракції Партії регіонів і демонстрував свою відданість цій політичній силі.

Саме Богуслаєв був одним зі співавторів зрадницького за суттю звернення депутатів від Партії регіонів і КПУ до польського Сейму про визнання подій на Волині 1943 року геноцидом поляків.

В’ячеслав Богуслаєв також активно виступає проти згортання співпраці з РФ у галузі ВПК. Ходять чутки про його активну проросійську позицію та підготовку сепаратистських виступів у Запоріжжі.

Ще один член «Волі народу» Віктор Бондар з липня 2008-го до квітня 2009 року був заступником лідера партії «Єдиний центр». Після приходу до влади Януковича зумів переорієнтуватися. 26 травня 2010 року Кабінет Міністрів запровадив додаткову посаду заступника голови Державної митної служби і призначив на неї Віктора Бондаря за квотою Комуністичної партії України, яка входила у владну коаліцію з Партією регіонів.

24 грудня 2010 року Бондаря заарештували. Його звинувачували в пособництві в умисному знищенні незавершеного будівництва автовокзалу «Теремки» в Києві 2006 року (тоді Бондар працював в уряді Єханурова на посаді заступника міністра транспорту Євгена Червоненка). Втім під арештом Бондар перебував лише кілька днів, а вже 28 грудня 2010-го його звільнили під підписку про невиїзд. Незважаючи на підписку про невиїзд та слідство, Бондаря не було звільнено з посади заступника голови Митної служби. Восени 2012 року Віктор Бондар узяв участь у парламентських виборах як «незалежний кандидат», але у Верховній Раді разом з іншими самовисуванцями Хмельниччини вступив у фракцію Партії регіонів, яку залишив лише 19 лютого 2014 року після кривавих убивств на Майдані. Після цього Бондар став одним зі співзасновників депутатської групи «Суверенна Європейська Україна».

Нардеп Анатолій Гіршфельд розпочав кар’єру нардепа у далекому вже 2002 році. Входив до фракцій «За ЄДУ», ППУ, «Трудова Україна», «Центр», Народної аграрної партії України (Литвин), Партії регіонів. А тепер знайшов притулок у групі, яку очолює волинський олігарх.

Андрій Деркач починав політичну діяльність з консультації Президента Леоніда Кучми. Потім потрапляв до парламенту і входив до складу фракцій «За ЄДУ» Соцпартії, Партії регіонів. 2010 року Священний синод Російської православної церкви ввів Андрія Деркача до складу Міжсоборної присутності РПЦ. З 2011 року Андрій Деркач очолював на громадських засадах групу радників прем'єр-міністра України Азарова. 2012-го став нардепом від Партії регіонів.

За інформацією «Лівого берега», Андрію Деркачу закидали фінансові махінації в компанії «Енергоатом». Також його прізвище фігурувало навколо скандалу щодо нелегальної торгівлі зброєю і продажу «Кольчуги» Іраку. Втім ці звинувачення так і не було доведено.

Володимира Кацубу на парламентських виборах 2012 рокуобрали народним депутатом України від Партії регіонів в одномандатному мажоритарному виборчому окрузі №175. А 2 грудня 2014-го новообраний депутат 8-го скликання проголосував замість іншого нардепа. Таким чином, він став першим депутатом 8-го скликання, упійманим на кнопкодавстві.

Сергій Лабазюк став нардепом 2012 року. Його парламентська доля схожа з долями нардепів-олігархів з Волині. 16 січня 2014 року голосував за «диктаторські закони». У вересні 2014 року під час виборчої кампанії погрожував активістці ради «Майдану» та розбив камеру за незручні запитання про свою депутатську діяльність.

Михайло Ланьо у 1998 році затримали за підозрою у вбивстві кримінального авторитета Мукачевого, але після трьох місяців у СІЗО його відпустили на волю. ЗМІ неодноразово згадували про Михайла Ланьо в контексті причетності до організованої злочинної групи. У жовтні 2012 року Віктор Балога назвав Михайла Ланьо «типовим совковим бандитом ще радянської епохи, пережитком 1990-х». Утім це не завадило Михайлу стати нардепом від Партії регіонів.

У червні 2014 року Михайло Ланьо відзначився тим, що не підтримав позбавлення народного депутата-зрадника Олега Царьова депутатської недоторканності.

У минулому член фракції Партії регіонів Ігор Молоток відзначився тим, що, за інформацією «ОПОРИ», дарував медикам велосипеди за кошти державного бюджету, будучи першим заступником голови Київської ОДА та кандидатом у нардепи.

Олександра Онищенка в жовтні 2010 року обрали депутатом Київської обласної ради від Партії регіонів. А восени 2012 року він став народним депутатом Верховної Ради від цієї політичної сили. Журнал «Фокус» двічі включав Онищенка в рейтинг «200 найбагатших людей України»: 2011 року (182 місце, стан — $37,7 млн) і 2012-го (179 місце, стан — $37,7 млн).

Сайт «Генштаб» зазначає, що свою діяльність Олександр Онищенко розпочав у банді «Киселя» і лише наприкінці 1990-х зайнявся легальним бізнесом. Напередодні виборів у Верховну Раду, восени 2012 року профінансував приїзд у місто Кагарлик зірки Голлівуду Жан-Клода Ван Дамма на презентацію фільму за участю зірки «Нестримні 2».

Олександр Пономарьов – ще один колишній «регіонал» у команді Ігоря Єремеєва.

Віктор Развадовський до того, як потрапив під крило співвласника «Континіуму», встиг побувати в багатьох політичних силах: Народно-демократичній партії, Народній партії Литвина, «Батьківщині», СДПУ(о), «Солідарності», «Єдиній Україні». Після обрання депутатом 2012 року увійшов до фракції Партії регіонів. Голосував за«диктаторські закони» 16 січня.

У березні 2006 року Віктор Развадовський, який брав участь у виборах мера Житомира, «засвітився» в гучному скандалі: побитті кандидата в депутати Корольовської райради міста від блоку «Наша Україна» Володимира Зубрицького.

Під час позачергових виборів до парламенту 2007 року Віктор Развадовський балотувався до ВР за списками блоку КУЧМА, але не пройшов до парламенту.

Іван Фурсін 2006 року балотувався до парламенту від Народного блоку Литвина. А вже 2012 року йому вдалося стати нардепом, заручившись підтримкою Партії регіонів. ЗМІ пов’язують його з такими одіозними постатями, як Фірташ, Ківалов і Литвин. У середині 2000-х років стало відомо, що Іван Фурсін є одним із засновників компанії «Росукренерго» разом з Дмитром Фірташем. Також член «Волі народу» фігурував у скандалі навколо першої взуттєвої київської фабрики, розташованої навпроти Києво-Печерської лаври.

На початку 2012 року журналісти провели розслідування та дізналися: державні гроші за першу бурову установку «Чорноморнафтогазу» було переказано фірмі, якої не існує, на рахунки в латвійському банку, що має стосунок до бізнесмена Івана Фурсіна.

2013 року «Фокус» оцінив майновий стан Івана Фурсіна в 50 млн доларів (162 місце у списку найбагатших людей України).

Ще один нардеп олігархічної групи Юрій Шаповалов до лютого 2014 року входив у фракцію Партії регіонів.

Аналіз біографій 20 депутатів, які зібралися в групі «Воля народу», свідчить, що це – привиди минулого, які сподіваються приховати темні плями та плекають надію й надалі ловити рибку в мутному середовищі олігархічно-корумпованої системи, яка поки що панує в Україні.

Формально група «Воля народу» не входить до складу коаліції, щоб уникнути відповідальності за дії влади. Водночас це не завадило Ігорю Єремеєву пролобіювати в Кабмін власного міністра інфраструктури – генерального директора групи «Континіум» Андрія Пивоварського. Що директор компанії робитиме на посаді міністра інфраструктури, наразі точно не відомо. Втім експерти прогнозують, що своя людина в уряді допоможе компаніям Єремеєва й надалі вигравати вигідні тендери, зокрема на постачання палива.

Маніпулятивними можна назвати заяви Ігоря Єремеєва про свою прихильність європейському курсу і правилам гри в державі. Голосування 23 грудня за відмову від позаблокового статусу України чітко засвідчило, що більшість членів депутатської групи, яку він очолює, не голосувала за цей законопроект. Це означає, що в команді Ігоря Єремеєва європейський вектор не переважає. Ігор Миронович мав би розкаятися за те, що понабирав у свою команду таких несвідомих народних обранців, колишніх «регіоналів». Але, схоже, за це совість його не мучить. Цей факт іще раз доводить: «Воля народу» – це штучне утворення під керівництвом олігарха для реалізації особистих амбіцій та приватних інтересів. І, як показує аналіз, із волею народу воно не має жодного зв’язку.

Петро Герасименко, «Вголос»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
аяяй Показати IP 29 Грудня 2014 10:54
Спасибо нашим из деревень,что имеем таких депутатов в Раде:-)
Це точно... до аяяй Показати IP 29 Грудня 2014 12:50
Як людям не пояснюй, що не продавайтеся.... вони всеодно не думають, а потім бідкаються в черговий раз. Цікаво, скільки потрібно ще часу, щоб хоч трохи щось зрозуміли?
вдв до аяяй Показати IP 29 Грудня 2014 14:10
добре шо ти за ляшка проголосував
аяяй до вдв Показати IP 29 Грудня 2014 17:41
видно за Ляшка придурковатого голосовали такие как ты
boy до аяяй Показати IP 21 Березня 2015 10:59
На фірмі контініум і водієм працює колшній злодій і гей-педофіл шо не раз відкуповлювався. От вамвсе що говорить про кадри.........
я Показати IP 29 Грудня 2014 11:01
Мартиняк - ху...ло!!!
Олександр Показати IP 29 Грудня 2014 11:50
Показовим є те, що Волинська область, яка "пасе" задніх за всіма показниками, особливо за рівнем убогості населення, представлена у цій франції найчисельнішою групою. Це пояснюється лише одним: з бідними людьми можна робити що завгодно. Після публікацій про махінації Єремеєва з паливомВолинській громаді слід ініціювати відкликання цього депутата. Навіть за відсутності легальності цієї процедури така кампанія матиме великий резонанс і вплив на свідомість громадян як регіону так і всієї країни.
З Горохова Показати IP 29 Грудня 2014 14:41
То є абзац - голосували за Мартиняка бо у наших краях багато кріпаків, які на панкурчак копійку заробляють. А що було робити? за мудня Бондаря голосувати. Вибирали з 2х зол менше - проголосували за Мартиняка. стидно трохи - а що робити, якщо більше ні про кого не знали...
911 до З Горохова Показати IP 29 Грудня 2014 21:05
сліпі, або нерозумні
Петро Показати IP 29 Грудня 2014 20:43
Ігор Еремеев-досить загадкова особистість. Я не можу згадати жодного прикладу,щоб за радянських часів студента забрали до арміі. А Ігорчик вступив у1985 до Рівненського інституту водного господарства,а 1986 вже забрали до арміі? Може бути два варіанти:перший-або за неуспішність хотіли відрахувати,а він взяв академку і пішов до арміі,щоб потім,як демобілізований,відновитись,другий-або потрапив у кримінал і мусів тікати до арміі,знов же,щоб потім відновитись,як демобілізований. Про хвороби батьків,родичів мова не може йти,бо ж мусів би сидіти біля них,а не дралити до арміі. Щось темне. Еремеев-прізвище татарське. Ігорчик конкретний татарин і за расофізіономістикою,і за мовнотональним аналізом- обличчя монголоідного складу,мовні недоліки,картавість,С та Ш зі свистом та заковтуванням підкреслюють неслов'янське походження мовного апарату. Ахметов і Еремеев-це два брата-акробата. До речі,хлопців під криміналом в арміі класно підпасало КДБ і рекрутували до своіх лав,а з КДБ не звільняються,там до смерті рабуеш раз продавшись. Складний типок і про батьків мовчить-хто вони? Тут би багато чого можна було зрозуміти-звідки приіхали,де коріння залишили,хто за генетичним кодом... А так...
Волинь до Петро Показати IP 1 Січня 2015 19:33
Петро, ви вже трохи склерозом страдаєте, бо у 80-х роках забирали усіх студентів в армію. де не було військової кафедри. Єремеєв та Івахів пішли в армію після першого курсу, два роки прослужили і повернулися в інститут ( Рівненський водного господарства )
петро до Волинь Показати IP 5 Січня 2015 18:17
Студентів до арміі в СРСР не заберали. Це факт.
Анонім Показати IP 30 Грудня 2014 14:16
Брудний він заробітчанин-на людській біді та здоров"ї.
ПАТЛАТОГО ПОСАДИТИ Показати IP 31 Грудня 2014 01:46
Це мрак, кого приголубив Єремеєв під своїм крилом!... Справжня НЕВОЛЯ УКРАЇНИ. Деркач, Кацуба, Фурсін - жах для України. А взяти Розвадовського, про якого нещодавно активно писали майже всі Інтернет- сайти: пд час пленарного засідання Верховної ради він купуа авто "Рейндж Ровер" за 380 тисяч євро. Де взяв такі шалені гроші? Як він сам сказав своєму житомирськму дружку, Єремєєв дав йому наперед річну суму преміальних, які волинсьий нардеп платить щомісяця ригам за входження в депгрупу. Розмієте які брудні бабкі крутяться втенетах цієї "неВОЛІ НАРОДУ". Поря саджати патлатого!
Лучанин Показати IP 31 Грудня 2014 06:13
Повторне обрання Єремеєва та Івахіва нардепами - це незмивна ганьба усіх виборців Маневицького і Ковельського округів. Віддані прислужники режиму Януковича, які руками 16 січня голосували за диктаторські закони, вже 23 лютого подали у Верховній Раді авантюрний законопроект про відміну Закону про мови, що спровокував мільйони співгромадян на розкол України, анексію Путіним Криму, криваве побоїще на Донбасі. Ці олігархи безсоромно вже при теперішній дєрьмократичній владі наживаються на бідах українського народу, вампірами виснажуючи державний бюджет.
Генпрокуратура - ПРО до Лучанин Показати IP 31 Грудня 2014 11:31
До речі, під час виборчої кампанії ці два ублюдки надрукували за гроші статтю у Волині-новій про те, що нібито ЗА ДИКТАТОРСЬКІ ЗАКОНИ ЯНУКОВИЧА 16 СІЧНЯ вони НЕ ГОЛОСУВАЛИ. А потім був скандал навколо цієї публікації, про що ця легко підкупна газета вже не повідомила. Кажуть, редактор-хабарник "Волині-нової" хоч про повінь серед спекотного літа статтю надрукує, чим і скористалися риги-опозиціонери Єремеєв Івахів. Обманули виборців і знову отримали депутатську недотоканість. Але це вже їх не спасе. Скоро їхнім махінаціям наступить кінець. Чи не правда, пане Аваков і пан Ярема? Якщо, звичайно. ви ще не підкуплні Єрьомой...
ПОДАВІТЬСЯ ! до Лучанин Показати IP 31 Грудня 2014 11:38
Саме через те, що Івахів, Єремєв, Мартиняк і ще отаких самих політичних гидот проголосувли 16 січня за диктаторські закони, які спровокували Майдан і війну на Донбасі, було достроково припинено повноваження Верховної зради. Здавалося, всі риги мають піти смітник. А Івахів, Єремеєв, Мартиняк знову купили місця у парламент, щоб знову безкарно шахраювти, обдирати державу, бюдет, пенсіонерів, армію... Щоб ви подавилися!
ПОДАВІТСЯ ! до ПОДАВІТЬСЯ ! Показати IP 31 Грудня 2014 11:41
Саме через те, що Івахів, Єремеєв, Мартиняк і ще дві сотні отаких самих політичних гидот проголосувли 16 січня за диктаторські закони, які спровокували Майдан і війну на Донбасі, було достроково припинено повноваження Верховної зради. Здавалося, всі риги мають піти на смітник. А Івахів, Єремеєв, Мартиняк знову купили місця у парламент, щоб знову безкарно шахраювати, обдирати державу, бюджет, пенсіонерів, армію... Щоб ви подавилися!
Лучанин Показати IP 1 Січня 2015 07:04
Петро Герасименко зробив хороший об’єктивний аналіз ! Олігархи не купили б депутатських мандатів, якби виборці не продавалися. Ось звідси росте вся корупція у владі, трудівники в своїй масі високо оцінюють грабіжників в краватках
Анонім Показати IP 3 Січня 2015 12:20
принаймі за бандитьскій бютжет не голосовали як гузь злапіним
округ 23 Показати IP 5 Січня 2015 20:40
ще раз хочу нагадати що в кожному районі у єремеєва є команда халуїв яка займається грішною справою підкуплюючи і обманюючи людей. Любешів в цьому плані особливо вирізняється.тут навіть нова влада йому повністю підконтрольна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus