USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Воля народу» перетворилася на «ОЗУ», - політолог

13 Грудня 2016 08:31
У Верховній Раді намічається новий скандал. «Снаряд» знову втрапив у депутатську групу «Воля народу», де, нагадаємо, досі формально перебуває нардеп-втікач Олександр Онищенко. Втім, на відміну від колишнього голови Федерації кінного спорту, який наразі живе за кордоном, для Сергія Лабазюка вчорашній день був сповнений різноманітних неприємних подій. І, схоже, це лише – початок, - пише політолог Ігор Петренко на сайті видання "depo.ua".

Так, прес-служба СБУ повідомила про те, що народний депутат України завдав тяжких тілесних ушкоджень працівнику СБУ під час виконання ним службових обов’язків, внаслідок чого його було госпіталізовано із черепно-мозковою травмою.

З’ясувалося, що працівники СБУ спільно з ГПУ викрили багатомільйонне розкрадання бюджетних коштів посадовцями Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області (саме там ніби і сталася бійка), "організоване через комерційні структури, підконтрольні одному з нардепів". Зокрема, у спецслужбі зазначили, що під час передвиборчої компанії депутат заради підняття рейтингу, порушуючи бюджетне законодавство, відремонтував за державні гроші автомобільну дорогу місцевого значення на суму 3,5 млн гривень. Загалом мова йде про те, що протягом 2015-2016 років посадовці неправомірно сприяли суб’єктам господарювання у забезпеченні їх перемоги при закупівлі робіт із поточного ремонту автодоріг. За результатами проведених закупівель службою було укладено договори на виконання робіт із поточного ремонту автомобільних доріг державного значення на загальну суму близько 120 млн грн.

Своєю чергою, у Генпрокуратурі повідомили про проведення обшуків за 14 адресами, а саме в адміністративних приміщеннях Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області, офісних приміщеннях суб’єктів господарювання, "а також за місцем проживання та реєстрації осіб, які можуть бути причетні до вказаних правопорушень".

І хоча сам Лабазюк спростував дану інформацію, назвавши її фейком, схоже на те, що найближчим часом йому буде непереливки. Тим паче, якщо доведуть нанесення ним побоїв співробітнику СБУ.

Якщо говорити про політичну складову даної історії, то варто зазначити, що Лабазюка протягом останніх років пов’язували з групою "Контініум". З самого початку він вступив до депутатської групи "Воля народу", яку створив Ігор Єремєєв, який загинув внаслідок нещасного випадку. Також дехто може пов'язати удар по Лабазюку з небажанням "воленародівців" створити нову депутатську групу під партію "Наш край".

Та чи варто підганяти корупцію під виключно політичну парадигму? "Воля народу" давно перебуває в напівзруйнованому стані: звідти активно втікають депутати й без всяких кримінальних справ. Так, можна згадати нардепа-генерала Віктора Развадовського, чия заява про вихід з депутатської групи близько двох місяців пролежала на поличці у спікера ВР Андрія Парубія, і лише нещодавно була прочитана з парламентської трибуни.

Остання «втеча» сталася минулого тижня, і була пов'язана з обливанням соком Олега Ляшка. Виявилося, що активістку, яка влаштувала скандал, завів під власним підписом колишній комбат "Айдару" та екс-"радикал" Сергій Мельничук, який був прибився до "Волі народу". Після вибачень перед Ляшком, голова депгрупи Ярослав Москаленко повідомив, що Мельничук, якого українці більше знають в якості депутата-трильйонера, написав заяву про вихід з "Волі народу".

Зараз в депгрупі нараховується лише 18 депутатських штиків, що на один менше за мінімальну необхідну кількість для існування депутатської групи у Верховній Раді. Тепер у "ВН" є два тижні для того, щоб знайти собі одного депутата. Хоча, насправді, мова йде про недостачу двох нардепів - ще одним є Олександр Онищенко. Тут варто згадати історію з ним та його цілком корупційною справою, яка триває вже понад півроку, і перейшла в розряд політичних лише через спробу нардепа спровокувати кризу через "злив" записів аудіорозмов з ще одним "воленародівцем" Олесем Довгим.

Якщо ж повернутися до справи Лабазюка, то можна не сумніватися, що вже скоро цей нардеп, який свого часу успішно співпрацював з Партією регіонів і навіть голосував за "диктаторські закони" 16 січня 2014 року, долучиться до спільного хору "політичних репресантів". І це попри те, що діяльність мажоритарника з Хмельниччини давно всім добре відома.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
вася Показати IP 13 Грудня 2016 10:08
Короче, г*ндони.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus