USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Депутати хочуть забезпечити інвалідам безкоштовний доступ до другого вищої освіти

15 Липня 2010 09:30
Голова комітету Верховної Ради з питань науки і освіти бютівець Володимир Полохало зареєстрував у парламенті законопроект, який серед іншого спрощує процедуру отримання другої вищої освіти інвалідами.

Про це 15 липня повідомив «Комерсант».

Якщо стан здоров'я не дозволяє інваліду працювати за отриманим раніше фахом, він має право на безоплатне здобуття вищої освіти за іншою спеціальністю в державному або комунальному вузі.

Крім того, проект закону передбачає надання студенткам академічних відпусток, пов'язаних з вагітністю або необхідністю догляду за дитиною до трьох років.

У діючій редакції закону «Про вищу освіту» ці норми відсутні.

Пропонується також внести зміни до закону «Про оподаткування прибутку підприємств» і врахувати у валових витратах підприємств витрати на відрядження студентів вузів і профтехучилищ для участі в наукових семінарах, конференціях, олімпіадах і конкурсах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus