USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Депутати налітали й набалакали на мільйон понад міру

13 Вересня 2009 09:00
Багато народних депутатів перевищили норми витрат із деяких депутатських пільг – перельотах і телефонних переговорах. Про це пише «Дело» з посиланням на аналіз витрат депутатів за 7 місяців поточного року, проведений управлінням справами Верховної Ради.
 
Відповідно до аналізу, повідомляє «Українська правда», тільки перельоти і телефонні розмови депутатів «витягнули» з держбюджету понад норму приблизно 1 мільйон гривень. За розпорядженням регламентного комітету ВР, на рік кожному депутату повинні компенсувати телефонні розмови на суму не більш ніж  5 тисяч гривень.
 
Але, наприклад, «регіонал» Сергій Ківалов уже «проговорив» 12 тисяч гривень. Також у трійці «чемпіонів» із тривалості телефонних переговорів із країнами ближнього й далекого закордоння – «нунсівець» Станіслав Аржевітін і «бютівець» Сергій Осика. Вони наговорили на 9 тисяч гривень кожен.
 
«Регіонал» Сергій Льовочкін «провисів на лінії» за вісім місяців 8 тисяч гривень, його соратник Юрій Бойко – на 500 гривень менше. Стільки ж – депутат від «НУ-НС» Анатолій Матвієнко.
 
Однак значно більші втрати бюджет поніс від авіаперельотів народних депутатів. З торішнього списку цього року в число «марнотратів» потрапили лише «нунсівці» Андрій Парубій, Олександр Клименко, Ярослав Кендзьор і «регіонал» Сергій Ківалов. Торік «чемпіоном» із польотів був Клименко: він налітав до Донецька й назад на 117 тисяч гривень – цього року за 8 місяців він витратив на авіаквитки вже 69 тисяч гривень.
 
«Бютівець»-одесит Володимир Лемза з початку року злітав до Одеси і назад 53 рази при нормі 4 польоти на одного депутата. За нього ВР винна авіакомпаніям 80,5 тисячі гривень. Ківалов злітав на батьківщину за держрахунок 38 разів за 7 місяців – на 57 тисяч гривень. «Регіонал» Василь Кисельов на польоти до Криму й назад із початку року витратив 71 тисяч гривень.
 
Парубій, який за весь 2008 рік налітав до Львова 65 тисяч гривень, за січень-липень цього року налітав ще на 70 тисяч гривень. Кендзьор, який літає в тому ж напрямку, має борг у 60 тисяч гривень. Його земляк із БЮТ Степан Курпіль також заборгував авіакомпаніям 44 тисяч гривень. Він пояснює, що літає в громадських цілях – їздить у свій округ у Львові.
 
«Регіонал» із Донецька Владислав Лук’янов теж стверджує, що літає «суто по роботі» – він налітав на 51 тисяч гривень.
 
У регламентному комітеті зазначають: через часті перельоти депутатів з’явилася заборгованість парламенту перед авіакомпаніями.
У «МАУ» суму боргу не оголошують, зазначаючи що ВР «оплачує рахунки регулярно». А в «Аеросвіті» сказали, що з січня по липень цього року парламент заборгував 800 тисяч гривень.
 
Член регламентного комітету Валерій Камчатний стверджує, що в комітету немає можливості покарати депутатів-марнотратів – можуть лише звернутися у фракції. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
severpiter Показати IP 14 Вересня 2009 00:31
ггггг интересно почему тогда жители страны должны оплачивать это им всем?? как мы работаем то нам телефонные разговоры не оплачивают все со своего кармана и проезд на работу тоже платный а им такие привилегии??? а сколько они еще воруют! люди задумайтесь кого мы кормим когда налоги платим!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus