USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати зарахували до бездомних тих, хто живе в аварійному приміщенні

21 Вересня 2010 15:08
Верховна Рада України прийняла за основу проект закону, який передбачає внести зміни до поняття «бездомність».
Законопроект про внесення змін до Закону «Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей» пропонує нову редакцію назви законопроекту, а саме: «Про основи соціального захисту бездомних осіб і безпритульних дітей», повідомляє zaxid.net .
Згідно із проектом, бездомними вважаються особи, у яких відсутнє будь-яке житло, призначене та придатне для проживання. Також виключено таку ознаку бездомності, як наявність чи відсутність реєстрації місця проживання, що узгоджується із Законом «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні». У проекті окреслено категорії громадян, яких варто вважати бездомними – ті, хто проживає на вулиці, в парках, підвалах, під’їздах будинків, на горищах, в інших місцях, непризначених та непридатних для проживання, у тому числі житлових приміщеннях, що перебувають в аварійному стані.
Законопроект визначає також окремі групи населення, які мають підвищений ризик втрати житлового приміщення, тобто у будь-який час можуть опинитися на вулиці або звернутися за наданням притулку до закладів відповідного спрямування. Це – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, а також особи з їх числа, мешканці гуртожитків; особи, які проживають в орендованих приміщеннях, у знайомих, родичів, друзів тощо; особи, які страждають на психічні розлади; особи, хворі на наркоманію та хронічний алкоголізм.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus