USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Держзамовлення у вузи скорочують, бо поменшало випускників

19 Січня 2011 12:24
Скорочення державного замовлення на навчання у вищих навчальних закладах на 42% в 2011 році пов’язане зі зменшенням кількості випускників шкіл на 142 тисячі осіб.
Про це заявив народний депутат від Партії регіонів, перший заступник голови парламентського Комітету з питань науки і освіти Максим Луцький, повідомляє «ЗІК».
«Тут немає ані політики, ані економіки, є лише арифметичний розрахунок, що пов’язаний з демографічною ситуацією», – сказав він.
За його словами, що стосується держзамовлення, зараз виник небувалий ажіотаж з приводу скорочення бюджетних місць у вузах на 42%. «По-перше, потрібно навчитися правильно читати листи. Раніше ніколи не було такої серйозної уваги до планів держзамовлення з боку ЗМІ», – заявив Луцький.
«Що було в цьому листі? Було зазначено, що кількість випускників загальноосвітніх шкіл буде меншою на 142 тисячі дітей. Якщо раніше було 338 тисяч випускників, то цього року їх буде 196 тисяч. Тобто чисельність випускників буде меншою на 42%. Природно що, виходячи з цих параметрів, необхідно формувати заявки на отримання держзамовлення у вищих навчальних закладах. Це свідчить не про скорочення замовлення в цілому на 42%, а про те, що буде менше випускників, менше абітурієнтів і, логічно, буде меншим і набір на бюджет», – підкреслив парламентарій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus