USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

До кінця року одяг подорожчає на 20%

29 Вересня 2010 10:21
Ціни на готовий одяг до кінця 2010 року в Україні збільшаться приблизно на 15-20%.
Про це повідомили представники компаній-імпортерів продукції легкої промисловості. Так, Валерій Дубовой, директор найбільшого оператора вітчизняного ринку легпрому, стверджує, що прямо впливає на ціну товарів легкої промисловості сьогодні ситуація з вартістю бавовни. Ця сировина на світових біржах останнім часом зростає в ціні через неврожай бавовника в Пакистані і частково в Індії, пише «Сегодня».
За його словами, більшою мірою подорожчання поки позначалося на тканинах, ціни на які вже підросли на 20-25%. Крім того, автоматично підвищуються ціни і на інші види продукції на основі бавовни: приміром, на постільну білизну, домашній текстиль – штори, халати, рушники, а також технічні матеріали та вироби медичного призначення – вату, марлю.
Попри це, українські виробники й імпортери сподіваються, що непоганий обсяг врожаю бавовника в Китаї, Бразилії, Узбекистані і Туркменістані надалі згладить цей негативний тренд.
Дубовой вважає, що найбільше зростання цін буде спостерігатися в економ- і в середньоціновому сегменті, тобто на масовому речовому імпорті з Китаю та Туреччини.
«Навряд чи українці стануть купувати менше одягу. Швидше, перейдуть на речі з більш низької цінової категорії », - прогнозує Дубовой.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Скажена Мама Показати IP 29 Вересня 2010 12:17
А вони, довбні, ше й секонд-хенд закрити хочуть! Ненавиджу їх всіх! І нашого президента-позорище, і тих, хто до нього причетний!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus