USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Долар подорожчає до 9 гривень ?

3 Грудня 2013 18:48
Світовий банк прогнозує падіння курсу гривні. Вона подешевшає мінімум на 40, максимум на 70 копійок. Так, економісти кажуть, що українська валюта може «гепнутися з тріском».

«Відмова підписувати угоду з Євросоюзом має негативний вплив на економіку, — каже економіст 51-річний Олександр Кірш у коментарі gazeta.ua. — Але головна проблема в тому, що уряд довгий час стримував курс гривні. Для цього використовували золотовалютний фонд. Економіка давно не працює як годиться. Відмова від євроінтеграції тільки підштовхнула те, що неминуче мало статися. На кінець грудня долар може сягнути навіть 9 гривень».

У падінні курсу немає нічого аж такого поганого. Це логіка економіки. Слабка гривня допомагає нашим виробникам, робить їхні товари дешевшими, а імпортні товари дорожчими. Інша справа, якби гривню не тримали штучно, вона падала б плавно, а не «гепнулася з тріском», - розмірковує економіст.

«Для сімейних бюджетів це - певний шок. Ціни збільшаться на продукти харчування, одяг, ліки. Тому купуватимемо більше дешевих китайських товарів. Масово скуповувати долари не раджу. По-перше, ажіотаж простих людей ніколи не рятував. По-друге, наша паніка сама по собі шкодить економіці. Бо, якщо всі кинуться купувати долари, - валюта зникне у банках. На цьому будуть наживатися спекулянти, нам стане ще гірше, - радит Кірш.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Остап Показати IP 3 Грудня 2013 20:00
Зате студентам добре на майдані потусять...
Лучанин Показати IP 3 Грудня 2013 21:29
Це наступні дії Яценюка? Звичайно, вні ще мало зробив провокацій щоб посісти певне місце. Коли народ вже почне хоч трошки розбиратися в житті і почати захищати власні інтереси, а не інтереси вождів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus