USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Донецькі взялися за ще одного «негромадянина України» - Шухевича

8 Квітня 2010 14:23
Донецький апеляційний адмінсуд 21 квітня розгляне позов про законність присвоєння Роману Шухевичу звання Героя України.

Про це пише газета "Сегодня" з посиланням на адвоката Володимира Оленцевича, що представляє інтереси позивача, жителя Донецька Анатолія Соловйова, передає Українська правда.

Суд розгляне скаргу Соловйова на рішення Донецького окружного адмінсуду, який відмовив у розгляді його позовної заяви.

За словами адвоката, Соловйов 5 жовтня 2009 подав позовну заяву до Донецького окружного адмінсуду, в якій просив суд визнати незаконним і скасувати указ президента Віктора Ющенка про присвоєння Роману Шухевичу звання Героя України.

У своєму позові Соловйов заявляв, що, згідно з законом про державні нагороди, Шухевич не може бути нагороджений званням Герой України, оскільки загинув у 1950 році, тобто на момент нагородження не був громадянином України.

Однак 29 жовтня 2009 Донецький окружний адмінсуд відхилив позов Соловйова.

Суд підтвердив, що даний указ Ющенка є "правовим актом індивідуальної дії, оскільки не містить норм права і стосується інтересів однієї особи, конкретно визначеної в цьому указі - Шухевича Романа Йосиповича".

Як відомо, указ про присвоєння Шухевичу звання Героя Ющенко видав 12 жовтня 2007.

Нещодавно Донецький окружний адмінсуд визнав протиправним указ Ющенка про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
goodok Показати IP 9 Квітня 2010 11:18
Прибацані тупі законодавці, як вам треба, то Конституцію міняєте за день, а тут руки не піднімаються Україні допомогти? Змініть ту статтю закону про громадянина України щоб такі козли як адвокат ОЛЕНЬцевич перестали спекулювати законодавством. С..ка хитро..опа. Вибачте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus