USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Донецький суд вдруге відмовив Бандері в званні Героя. Відео

23 Червня 2010 12:28
Донецький апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення Донецького окружного суду про визнання незаконним указу Президента Віктора Ющенка щодо присвоєння звання Героя України провідникові ОУН-УПА Степану Бандері.

Про це інформує ТСН.

«Усі апеляційні скарги залишити без задоволення. Рішення залишити без змін», - зазначено в ухвалі суду.

Апеляційні скарги на рішення Донецького окружного адмінсуду подавали близько 20 людей, серед яких - екс-президент Віктор Ющенко, голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок та онук лідера ОУН Степан Бандера-молодший.
Із 23 апелянтів на винесенні ухвали суду був присутнім тільки один, а представники Тягнибока і Ющенка на суд взагалі не прийшли.

2 квітня донецький суд визнав незаконним указ Президента Віктора Ющенка про присвоєння лідеру ОУН Степану Бандері звання Героя України.

Позивач - донецький адвокат Володимир Оленцевич побудував позов на тому, що указ Ющенка про присвоєння Бандері звання Героя був виданий з порушенням норм у зв'язку з тим, що Бандера ніколи не був громадянином України.

Адвокат онука лідера ОУН Степана Бандери-молодшого намагався довести, що Бандеру можна вважати громадянином України, оскільки той сам є автором Акту проголошення Української держави у 1941 році у Львові і громадян тієї держави слід також вважати громадянами України.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ястребок Показати IP 23 Червня 2010 17:26
Скоряюся рішенню суду. Тим більше, Бандера дійсно ніякий не герой.
Ястребку Показати IP 24 Червня 2010 06:56
Флудер регіонал. Мо фате тут воду баламутити? Їдь до свого бацька Янучари, поки він ще на коні. Впевнений, як знімем його, то забєшся в куток і мовчатимеш в тряпочку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus