USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Екс-суддя Зварич вимагає порушити справи проти заступників генпрокурора

14 Вересня 2009 13:28
Екс-суддя Ігор Зварич вимагає усунути від розслідування його справи заступника генпрокурора Рената Кузьміна та начальника слідчого відділу Генпрокуратури Володимира Жербицького. Про це 14 вересня повідомляють «Волинські Новини».
Крім того, він вимагає «у зв’язку з дискредитацією Генпрокуратурою самої себе», передати розслідування справи іншому правоохоронному органу. Про це йдеться у зверненні Ігоря Зварича до генпрокурора Олександра Медведька.
У своєму зверненні Зварич вказує, що в діях Кузьміна та Жербицького вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтею 387 Кримінального кодексу – розголошення даних досудового слідства.
«Ви, як генеральний прокурор України, зобов’язані порушити відносно них кримінальну справу, так як, розголошуючи дані слідства, ганьблячи мене, принижуючи мою честь та гідність, ці суб’єкти діяли з прямим умислом», –  наголошується в заяві.
«Якщо ж підходити до розслідування справи Зварича з позиції закону, то вона не може розслідуватись Генеральною прокуратурою України, так як 18 грудня 2008 року на пленарному засіданні Верховної ради України Ви, Олександр Іванович, та Сергій Ківалов переконували народних депутатів України, що я злочинець, підтримали категорично Ківалова, що я 8 місяців отримував хабарі від суддів і ділив зразу в кабінеті, що я писав записки про те, що я хабарник і визнаю свою вину», – заявив пан Зварич.
Екс-суддя вимагає, щоб розслідування його справи проводив інший правоохоронний орган, стверджуючи, що генпрокурор грубо порушив Конституцію, а також «є особисто зацікавленим» у справі відносно Зварича.
«До того ж, представник Генеральної прокуратури України, Ваш заступник Кузьмін, мало того, що переконував громадян України, що моя вина встановлена і доведена, ще декілька місяців тому визначив мені вже і покарання – в’язницю», – зазначає у своєму зверненні екс-суддя.
Нагадаємо, протягом останнього часу затриманий за підозрою в хабарництві Ігор Зварич неодноразово скаржився на порушення своїх прав. Нещодавно він погрожував оголосити голодування в разі, якщо його права порушуватимуть надалі.
Як пише сайт ТСН, кримінальну справу проти на той час голови Апеляційного адміністративного суду Львова Ігоря Зварича за фактом хабарництва в особливо великих розмірах Генпрокуратура порушила наприкінці 2008 року.
Під час обшуків за місцем роботи та проживання голови суду і шести суддів Львівського апеляційного адмінсуду працівники СБУ та Генпрокуратури вилучили 1 мільйон доларів та 2 мільйони гривень.
9 березня Ігоря Зварича було затримано у Львові. З того часу він перебуває під арештом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гість Показати IP 16 Березня 2011 16:09
Про судову систему в Україні - у романі "Плата за постріл" http://plata-za-postril.blogspot.com/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus