USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гаазький суд відмовився переглядати географію на користь України

3 Лютого 2009 16:00
Міжнародний суд ООН вважає, що острів Зміїний не може вважатися частиною прибережної лінії України при визначенні серединної лінії при делімітації континентального шельфу та виключної економічної зони.про це 3 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує УНІАН, про це йдеться в оголошеному сьогодні рішенні Міжнародного суду ООН в Гаазі (Королівство Нідерланди). «Врахування острова Зміїний означало б юридичний перегляд географії», – заявила президент суду Розалін ХІГГІНС, зачитуючи рішення.
Як повідомляв УНІАН, справа про делімітацію континентального шельфу і виключних економічних зон України і Румунії в Чорному морі перебуває в суді з ініціативи Бухареста з 2004 року. 16 травня 2006 року Україна подала до Міжнародного суду ООН контр-меморандум.
Румунська сторона звернулася до суду, оскільки вважає, що острів Зміїний є не островом, а скелею. Натомість Україна доводить, що о. Зміїний все ж таки є островом, і довжина української частини узбережжя навпроти спірних територій становить 1058 кілометрів, а румунської – 258 кілометрів.
Відповідно, на переконання України, спірні території шельфу необхідно поділити в пропорції 1 до 3: 53,3 тисячі квадратних кілометрів – за Україною, 21,9 тисячі квадратних кілометрів – за Румунією.
Довідково:
Острів Зміїний є територією України, що закріплено у договорі про добросусідство і співробітництво між Україною та Румунією 1997 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus