USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Янукович забезпечив собі 20% «підвозом» виборців, – Чорновіл

10 Лютого 2010 11:12
Після звільнення Юрія Луценка з посади голови МВС на сході України під час виборів безперешкодно відбувався «підвіз» виборців, що додало голосів Віктору Януковичу.
Про це заявив позафракційний депутат Тарас Чорновіл, коментуючи те, що кандидат у президенти Юлія Тимошенко не визнає результат виборів, - повідомляє Українська правда.
За його словами, «дивна провокація навколо поліграфкомбінату «Україна» дала формальний поштовх для зняття Луценка - «його, по суті, усунули».
«Після того зникла можливість контролю на Сході України. Там відбувався так званий «підвоз», - сказав колишній «регіонал».
Він наголосив: «Тільки міліція могла це зупинити - коли люди, підігнавши автобус під якийсь будинок, ішли по квартирах зі списком від виборчої комісії, грюкали у двері до тих, хто не проголосував, і дуже нав\'язливо пояснювали, що треба терміново йти на виборчу дільницю».
«Зупиняючи ці автобуси, можна було відстежити, хто, крім людей, які їдуть голосувати, перебуває всередині, чи немає там активістів тієї самої ПР, чи відбувається спеціальна «обробка» виборців, чи не вручають їм якісь гроші. Провівши кілька рейдів, таку «підвозку» можна було б зупинити», - сказав Чорновіл.
«А «підвозка» дала на Донбасі неймовірну кількість голосів. Думаю, порядку 20% вдалося мобілізувати такими схемами. Зупинити це міг тільки Луценко персонально. Без нього міліція на таке не пішла б», - сказав він.
Водночас, депутат наголосив, що «вибори визнаються недійсними в тому випадку, якщо доведено, що фальсифікація становила більш як 10%».
«Але це щось дуже нереалістичне. Може, на двох-трьох дільницях скасують результати, але це 5-6 тисяч голосів, а їм (команді Тимошенко) потрібен майже мільйон», - сказав Чорновіл.
За його словами, «у ряді областей Юлія Тимошенко могла мати непогані результати й задіяти певні адміністративні можливості».
«Але її відверто «здали». Наприклад, (Богдан) Губський - у Київській області. Там більше було роботи проти неї, ніж на неї», - вважає Чорновіл.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ВАШ ВЫБОР Показати IP 13 Лютого 2010 23:19
5-6% проголосовало на дому без справок, а это очень большое количество. Кроме этого голосовали "мертвые", "живые" и "нерожденные" в Донецкой и Днепропетровской, плюс "карусели",и почти весь ЮГОВОСТОК И ЭТО ПРАВДА НО ВЫИГРАТЬ У ПР,,оф ШУЛЕРОВ ИХ КОЛОДОЙ КАРТ КОГДА ОНИ БАНКУЮТ И ОНИ ЖЕ МЕНЯЮТ ПРАВИЛА В ХОДЕ ИГРЫ ПОЧТИ ФАНТАСТИКА .
Petya Показати IP 20 Лютого 2010 00:58
да положительный воспитательный момент в избрании януковича есть - например на его примере можно рассказывать детям, что шапки красть не хорошо, потому что можно попасть в тюрьму - также можно советовать изучать литературу - чтобы не выглядеть идиотом как он с Чеховым, Ахметовой, Артемовским, учиться правильно излагать мысли - и не быть похожим на этого п...а, который по полчаса формулирует одну мысль об этом должны знать дети этой страны - чтобы потом оценить недалекий выбор своих родителей - кроме того сейчас прекрасная возможность для логопедов - можно пользоваться его высказываниями и легко составлять шарады, скороговорки, типа - бакалея, балаклава, балаклея, баба Клава и многое другое для воспитателей и педагогов страны

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus