USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Європа сама в боргах і не платитиме комусь іще, - думка експерта

26 Листопада 2013 15:11
Україна зможе підписати Угоду з ЄС, але їй треба чітко знати цілі цього підписання. Про це заявив директор інституту аналізу і співпраці Джон Лафленд (John Laughland) (Франція), - повідомляє телеканал «БТБ».

«Європа не має грошей. Її гаманці порожні. Нині вона сама має великі борги, з якими ледь може розрахуватися. Звичайно, у таких умовах вона не платитиме комусь ще. Якщо хтось в Україні вважає, що завдяки входженню до Європейського Союзу вони отримають золотий ключ, то йому треба ще раз замислитися», - сказав експерт.

З його слів, Україна може ефективно співпрацювати з країнами як Митного, так і Європейського Союзу, причому приєднуватися до цих регіональних об'єднань не обов’язково, оскільки більшість їхніх функцій виконує також СОТ.

«Певним чином ці різні блоки, які протистоять між собою, не мають сенсу, оскільки всі вони є членами СОТ. Я маю на увазі Росію та країни-члени ЄС. Мені не дуже зрозуміло, чому держави повинні приєднуватися до всіх цих блоків. Адже більшість функцій, які виконує МС чи Європейський Союз, виконує також СОТ», - зазначив він.

Водночас, на його думку, підписання Угоди про асоціацію та вільну торгівлю з Євросоюзом свого часу було доволі болючим для економіки країн Центральної та Східної Європи.

«У Центральній та Східній Європі економіки країн послаблювалися у цей період, а після приєднання могли потрапити в залежність від більш потужних членів Європейського Союзу. Зокрема, я кажу про Румунію й Болгарію. Певною мірою це стосується і балтійських країн. Але йдеться також про Угорщину, де до підписання Угоди про асоціацію мусили ухвалити низку дуже дорогих змін в індустрії, прийняти квоти європейського експорту. Це мало надто негативний вплив на їхню економіку», - переконаний Лафленд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 26 Листопада 2013 15:36
Цілі Асоціації з ЄС одні - починати рухатися в сторону цивілізованого світу, а не гнити, стоячи на місці.
Оля Показати IP 26 Листопада 2013 16:14
Правильно рухатися вперед ы, можливо трошки скрутять нашим ворюгам руки ы не будуть так тотально красти та збагачуватися. Бо наша система не питає у всіх чиновникыв,де вони беруть стільки грошей, щоб жити так вельможно,одержуючи зарплату чиновника, менти,судді,прокурори і вся інша непотріб, будувати котеджи, купувати машини, дачі і т.д.
Лучанин до Оля Показати IP 27 Листопада 2013 00:49
Хто скрутить?
Корінний лучанин Показати IP 26 Листопада 2013 18:09
Любі друзі! Останні події показують те, що Україну не хоче випускати зі своєї мертвої хватки імперська Росія, у якої на крючку оця наша владна братва регіонів!ГРЯЗНА ПОЛІТИКА РОСІЇ, при цьому позичають очі в сірка і говорять що Україна нехай сама це питання вирішує! Янукович взагалі без розуму( напевно щоб відмитись перед народом) говорить про тристоронні переговори(з участю Росії). В Євросоюзі тільки дивуються :при чому тут Росія? Я розчарований такою дурною політикою "нашої" влади. ТУТ УКРАЇНСЬКА МОЛОДЬ ПОВИННА ПІДНЯТИСЬ КОНКРЕТНО!!! ТОМУ ЩО ЇМ ДАЛІ ЖИТИ в ЦІЙ КРАЇНІ. Іншого шляху я не бачу,якщо народ мовчки стерпить. Історія знову дає шанс через 360років неволі!!!
Лучанин до Корінний лучанин Показати IP 27 Листопада 2013 01:09
Коли людина таке пише, то вона повинна хоч трошки розуміти що відбувається на самому ділі. Пояснювати не буду, бо всерівно слухати не захочете, це марно. Вийдіть трошки на вулицю, не ховайтеся, НКВС за вами вже не прийде. Подивіться довколо - є магазини, фірми, підприємства тощо. Тільки в одному Луцьку є декілька підприємств, життя і доля яких залежить тільки від Росії, бо їх послуги та продукція Євросоюзу і нафіг не потрібні. Є підприємства, які виготовляють продукцію тільки на наш ринок і змогли розширити своє виробництво і поліпшити свої умови за рахунок співпраці з Росією і їх продукція Євросоюз теж не цікавить. А без цього тисячі людей залишаться на вулиці без засобів існування. Звичайно, їх долі вас не цікавлять, бо в вас родичі в Євросоюзі або в Америці чи ще будь-де в тій стороні. Саме тому ви думаєте тільки про себе. А влада зобов'язана думати про все населення держави - для цього вона там і існує. І політика влади є дурною, якщо вона думає про всіх мешканців, а не тільки про вас? Взагалі то в нормальній країні товаришують з усіма сусідами і отримують від цього вигоду. Хоча, в 360 років маразм - нормальне явище. P.s.: нічого особистого - це узагальнено.
Корінний лучанин до Лучанин Показати IP 27 Листопада 2013 09:21
Лучанине Ви повний застій! Коли Ви самі не хочете,то це ваші проблеми і не треба тут чистити мізки всім, вашим маразмом! Я ЗНАЮ ЩО ГОВОРЮ І РОЗУМІЮ ПРО ЩО ПИШУ! У ВАС СОВКОВА ПСИХОЛОГІЯ І ВИ ЗУПИНИЛИСЬ В СВОЄМУ РОЗВИТКУ, ДАЛІ З ВАМИ НЕМАЄ ПРО ЩО ГОВОРИТИ! ПИШЕТЕ НА ВСІХ САЙТАХ ВСЯКУ ДУРНЮ!! ДОБРЕ, ЩО ТАКИХ ЛЮДЕЙ ЯК ВИ У НАС МЕНШІСТЬ ! Ви ж подивіться, що переважна більшість людей в Україні -за УГОДУ про АСОЦІАЦІЄЮ з ЄЕС БО ЦЕ Є МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ! ЦЕ КОЖНІЙ ЗДОРОВОМИСЛЯЧІЙ ЛЮДИНІ ЗРОЗУМІЛО! І УКРАЇНА БУДЕ ТАМ!!! ЧИ ВИ ТІЛЬКИ ВІД ПУТІНА ЧЕКАЄТЕ ВІДМАШКУ??! А МОЛОДЬ І СТУДЕНТИ НАШІ МОЛОДЦІ!!! ВОНИ ВСЕ РОЗУМІЮТЬ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus