USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Європа вимагає газу

3 Січня 2009 16:54
Євросоюз вимагає у терміновому порядку відновити транзит газу країнам ЄС. Про це повідомляють «Волинські Новини».
«ЄС закликає вирішити комерційну суперечку щодо поставок газу з РФ до України, відновивши поставки газу членам Євросоюзу терміново і в повному обсязі», - цитує «Українська правда» заяву, яку зробили у Чехії.
Таку вимогу висунула офіційна Чехія, що головує з 1 січня у Євросоюзі, одразу після заяв деяких членів Євросоюзу про скорочення обсягу газу, що імпортується з Росії через Україну.
За словами члена Єврокомісії з питань енергетики Андріса Піебалгса, служби Єврокомісії аналізують причини зменшення обсягів, способи компенсації та необхідні заходи для забезпечення доставки газу кінцевим споживачам, яких це ще не зачепило.
Перші відомості, отримані від газових компаній цих країн, зауважив член Єврокомісії, відзначають, що наразі немає ніякої загрози недопоставок газу громадянам ЄС.
У п\'ятницю газовий оператор «Еурал Транс Газ» Угорщини поінформував Єврокомісію про перебої в отриманні газу через українську газотранспортну систему.
Зокрема, гендиректор енергетики та транспорту отримав підтвердження, що Угорщина отримує на 10 млн. куб. м газу менше із домовлених угодою 42 млн. куб. м.
Крім того майже на третину скоротилися у п’ятницю поставки російського газу до Румунії.
Разом з тим директор державної газової компанії «Трансгаз» Іоан Русу заявив, що вони готові до скорочення поставок газу, оскільки у підземних сховищах є запаси близько 3 млрд. куб. м блакитного палива.
На думку експертів, цього обсягу Румунії вистачить на чотири місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus