USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Інавгурація Януковича. Як це було. ФОТО. ВІДЕО

25 Лютого 2010 17:45
Віктор Янукович офіційно став четвертим президентом України. Найважливіший день в своєму житті Янукович почав із молитви.
О 9 ранку він прибув до Києво-Печерської Лаври, де отримав благословення від московського митрополита Кирила. «У стінах Києво-Печерської лаври, звідки пішла Русь свята ми зараз молилися , щоб Господь благословив ваше сходження у владу президента України», - сказав Кирило під час молебню.
Далі події перемістилися до Верховної Ради, де мала відбутися урочиста присяга.
Станом на 10 годину там зібралися іноземні гості та депутати. Фракція БЮТ зібрання проігнорувала.
Ганна Герман прийшла в національній сорочці й коралях. Нестор Шуфрич фотографувався з головою КС – пише Українська правда.
В центрі гостьової ложі сиділа дружина нового президента Людмила Янукович з онуком. Нову першу леді обрамили у жабо.
Спікера Держдуми Бориса Гризлова посадили в першому ряду. А голову Європарламенту посадили десь у хвості, ледь не на приставному стільці.
«Міністра закордонних справ» Євросоюзу Катрін Ештон також посадили ззаду, та ще й прочитали з неправильним наголосом.
Янукович прибув до Ради десь о 10:10. Мерседес з президентом зупинився біля червоної килимової доріжки покладеної біля входу.

Усміхнений Янукович по ходу застібав ґудзика. Коли Янукович уже мав зайти до приміщення, обидві двері разом зачинилися, і ледь не вдарили Януковича. Охорона кинулася спішно відчиняти двері.
Це був не останній казус з дверима. Оскільки спікер Литвин продовжував оголошувати гостей, новий президент змушений був переминатися з ноги на ногу під зачиненими дверима залу. Потім спікер на півслові закінчив читати список, видно отримавши сигнал, що гарант вже тут.
Янукович зайшов до зали через центральний вхід. Після цього Володимир Литвин відкрив церемонію присяги нового президента. Вона розпочалася з виконання гімну. Новий президент майже не відкривав рота під час його виконання.
Прочитавши присягу, передану головою КС, Янукович її підписав. Потім йому передали символи влади. Видно Януковичу дуже сподобалась печатка. Він дуже довго демонстрував її залу, ніби вже передчуваючи, як буде нею карати і милувати.

А посвідчення президента він одразу сховав до потаємної кишені піджака.


Після цього Янукович виголосив свою промову, де обіцяв створити уряд професіоналів, а не офіціантів і урізати своє фінансування.

Після церемонії Ради Янукович прийняв парад військових.



Потім Янукович пішоов на Банкову, де Віктор Ющенко здав йому приміщення.

Через кілька хвилин по тому з Банкової пішли і перші укази. Секретаріат президента, як і при Кучмі, знову став адміністрацією. На її чолі став колишній помічник Кучми Сергій Льовочкін, а його заступниками – Ганна Герман, Ірина Акімова, Станіслав Скубашевський, Олег Рафальський. Андрій Кравець очолив ДУСю.
Фото - УП
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus