USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ЮНІСЕФ закликає Україну повернути довіру до вакцини

15 Вересня 2009 11:51

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликає Україну відновити довіру до імунізації. Фонд схвалив резолюцію на підтримку щеплень і планує інформаційну кампанію про необхідність вакцинації. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Дитячий фонд ООН та інші міжнародні організації занепокоєні поширенням негативного ставлення в Україні до імунізації та кампанією проти вакцинації, яку стимулюють повідомлення в українських ЗМІ. Інформація про смерть дітей, припущення про сумнівну якість вакцин та їх можливу причетність до трагедій, налаштовують батьків проти щеплень, незважаючи на офіційні спростування від медиків.
ЮНІСЕФ зазначає, в усьому світі щеплення є одним з основних заходів попередження інфекційних захворювань серед дітей, тому не варто цим нехтувати. Міжнародні експерти стверджують, витрати на вакцинацію, залежно від виду інфекції, є приблизно в 10 разів меншими, ніж витрати на лікування хвороби.
Керівник інформаційних проектів ЮНІСЕФ Вероніка Ващенко розповіла, що наступного року Дитячий фонд ООН планує провести в Україні широку інформаційну кампанію про користь щеплень для попередження дитячих інфекційних захворювань. Нині, за її словами, цьому заважає надмірна політизація проблеми, – пише Оглядач.
«Ми сподіваємось, що зможемо допомогти українським громадським організаціям і урядовим структурам повернути довіру українців до імунізації», – каже Ващенко.
Водночас президент Міжнародної асоціації дитячих неврологів Роберт Овріер наголосив, що відмова українців від щеплень є загрозливою тенденцією, яка може мати негативні наслідки, пише «Німецька Хвиля». Тому нині до цієї проблеми треба привернути увагу міжнародної професійної спільноти.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus