USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ющенко припинив впровадження 3G, бо це загрожує нацбезпеці

21 Жовтня 2009 09:54
Розпорядження Кабінету міністрів №1119 від 16 вересня 2009 року про конверсію смуг радіочастот для впровадження систем мобільного зв\'язку третього покоління (3G) не забезпечує комплексного підходу, передбаченого законом про радіочастотний ресурс, і шкодить обороноздатності країни, вважає глава держави Віктор Ющенко. Про це 21 жовтня інформують «Волинські новини».
Указом №834 від 20 жовтня президент країни припинив дію цього рішення уряду, зокрема, його пункт про доручення Національної комісії регулювання зв\'язку організувати проведення тендерів (відкритих аукціонів) на видачу ліцензії 3G.
«Запропонований розпорядженням №1119-р механізм матиме наслідком зниження рівня боєздатності Збройних Сил України та інших військових формувань, їх бойової готовності до оборони держави» - йдеться в тексті президентського указу.
У тексті указу пояснюється, що «Кабінетом Міністрів України прийнято рішення щодо конверсії смуг радіочастот, які використовуються Збройними Силами України та іншими спеціальними користувачами в інтересах національної безпеки та оборони України».  А згідно з Законом України «Про радіочастотний ресурс України» конверсія радіочастотного ресурсу України передбачає комплекс заходів, у результаті виконання яких відбувається вивільнення частини радіочастотного ресурсу. Цей комплекс заходів має забезпечувати безперешкодне переведення радіоелектронних засобів користувачів на інші смуги радіочастот.
«Реалізація передбачених розпорядженням уряду заходів знизить рівень оборонного потенціалу України, що…становить загрозу національним інтересам і національній безпеці держави» - каже текст указу Віктора Ющенка.
Довідково:
Уряд затвердив порядок конверсії радіочастотного діапазону шляхом зміни частотних присвоєнь радіоелектронних засобів (РЕЗ) спецкористувачів за рахунок коштів Міністерства оборони, Міністерства транспорту і зв\'язку та НКРЗ, фактично скасувавши розпорядження попереднього уряду від літа 2007 року про проведення конверсії за рахунок коштів операторів, що отримали ліцензію – інформує «Економічна правда».
НКРЗ вже оголосила, що проведе конкурс з видачі однієї ліцензії 3G 30 листопада 2009 року. Заявки операторів на участь у конкурсі приймаються з 29 вересня і до 26 жовтня 2009 року.
Згідно з прийнятими всіма членами комісії умовами майбутнього конкурсу, операторам буде запропонована смуга шириною 25 МГц на 15 років, стартова ціна якої складе 400 млн. гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрик Показати IP 23 Жовтня 2009 12:56
імхо, банальна спекуляція для підняття "продажної" ціни для смуги частот на аукціоні.
Анонім Показати IP 29 Жовтня 2009 10:33
тупо лаве зшибають... а тепер подумайте наскільки дешево буде обходитися користуваня ціэю мережею користувачу...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus