USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Ющенко знову направив парламенту свій проект бюджету

30 Липня 2008 08:19
Президент Віктор Ющенко направив до Верховної Ради проект закону про внесення змін до Державного бюджету, визначивши його як невідкладний для позачергового розгляду парламентом. Про це повідомила прес-служба Президента, – інформує 29 липня «Українська правда».
Законопроект розроблено у зв’язку з необхідністю проведення невідкладних робіт із подолання наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях.
Проект Закону спрямований на забезпечення фінансування заходів щодо ліквідації наслідків стихійного лиха шляхом встановлення відповідних бюджетних призначень.
У поданому Президентом законопроекті пропонується збільшити доходи Державного бюджету на 4392 мільйонів гривень, у тому числі за загальним фондом – на 3636,6 мільйона гривень, за спеціальним фондом – 755,4 мільйона гривень.
Також пропонується збільшити видатки Державного бюджету на 4392 мільйони гривень, у тому числі за загальним фондом – на 3636,6 мільйона гривень, за спеціальним фондом – 755,4 мільйона гривень.
Відповідно до законопроекту Президента, додаткові видатки Державного бюджету передбачено спрямувати на ліквідацію наслідків стихійного лиха на об’єктах дорожнього господарства державної власності – 801,9 мільйона гривень, із них 46,5 мільйона гривень за загальним фондом та 755,4 мільйона гривень за спеціальним фондом.
Також пропонується спрямувати додаткові видатки на проведення аварійно-рятувальних робіт, тощо – 3090,1 мільйона гривень та на збільшення резервного фонду – 200 мільйона гривень.
При цьому Ющенко наполягає на тому, що необхідно використовувати реальні джерела збільшення доходів Державного бюджету.
На його думку, скасування в поточному році вексельної форми розрахунків зі сплати ПДВ при митному оформленні товарів та підвищення митної вартості товарів дозволило забезпечити виконання планових показників за зазначеним видом доходів у першому півріччі поточного року на 141,3% (67% від плану на рік), що дає підстави збільшити прогнозні показники ПДВ із ввезених в Україну товарів. Таке збільшення пропонується у обсязі 3636,6 мільйона гривень (за загальним фондом).
Крім того, у першому півріччі поточного року до спеціального фонду Державного бюджету мобілізовано акцизного збору із ввезених на територію України товарів 73,5% від плану на рік. У зв’язку з цим пропонується збільшити доходи до спеціального фонду за цією статтею на 755,4 мільйона гривень.
Використання ж ризикових джерел додаткових доходів, зокрема таких, як збільшення ставок податків і зборів у середині бюджетного року, Ющенко вважає за неможливе, оскільки це може призвести до невиконання доходної частини бюджету, що поставить під загрозу фінансування в повному обсязі заходів із ліквідації стихійного лиха.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus