USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кабмін дозволить імпортувати м’ясо без ліцензії

10 Червня 2009 11:56
Автоматичне ліцензування імпорту м’ясної сировини доцільно скасувати, оскільки воно не досягло своєї мети, – вважає Міністерство економіки України. Про це 10 червня повідомляють «Волинські Новини».
«Режим автоматичного ліцензування не передбачає встановлення певних квот і не надає обмежувального впливу на обсяги імпорту товарів», – йдеться в пояснювальній записці до проекту постанови про скасування ліцензування, оприлюдненому Мінекономіки.
Як зазначає міністерство, з початку року видано ліцензії на імпорт 4,27 мільйона тонн окремих видів м’ясної сировини, тоді як фактичний імпорт, за даними Держкомстату, становить за 4 місяці 110,2 тисячі тонн.
За інформацією Корреспондента, Мінекономіки оцінює необхідний імпорт м’яса цього року на рівні 300 тисяч тонн, оскільки внутрішній попит складе 2,2 мільйона тонн при обсязі внутрішнього виробництва 2 мільйона тонн.
Як повідомлялося, уряд ввів на 2009 рік ліцензування імпорту в Україну свинини, м’яса та харчових субпродуктів птиці, сала. Це закріплено постановою Кабінету міністрів від 27 грудня 2008 року № 1123. Нагадаємо, Міністерство аграрної політики України сподівається, що ряд українських підприємств, які спеціалізуються на виробництві м’яса, отримають право постачати свою продукцію до країн Європейського Союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus