USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Катеринчук каже, що голодувати не передумав

16 Вересня 2010 15:46
Лідер Європейської партії України Микола Катеринчук стверджує, що його пропозиція українським політикам оголосити голодування лишається в силі.

Про це він сказав 15 вересня під час відео-чату інтернет-видання «Волинські новини».

Нагадаємо, місяць тому, 16 серпня Микола Катеринчук, який є членом тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування випадків цензури у ЗМІ, запропонував політикам розпочати голодування на захист свободи слова в Україні.

«Я запропонував би Яценюку, Тимошенко, Тягнибоку, Гриценко разом з нами, з Європейською партією, сісти на каналах і почати безтермінове голодування, а не приймати закони, які щось амністують», - заявив тоді Катеринчук.

Тепер же, у Луцьку, депутат підтвердив такі наміри. «Ще попереду це голодування, тому що інших засобів впливу на владу, я вважаю, немає. Я одразу казав власникам і трудовим колектикам каналів, у яких забрали частоти, що в судах у них жодних шансів. Вони попросили поки що утриматися від голодування до моменту оскарження у вищому адміністративносу суді», - сказав Катеринчук під час чату.

Коли ж його запитали, чи впевнений він у дієвості такого виду боротьби і чи влада на це відреагує, Катеринчук сказав: «Тут питання не у владі. Мене найменше цікавить, як на це відреагує влада. Мене цікавить, як на це відреагує суспільство».

«Це робиться для суспільства, яке має зрозуміти, що як тільки припиняється свобода слова, то вже двох точок зору на одну й ту ж проблему не буде. Буде існувати модель виключно або білоруської свободи слова, або російської. А це означає, що більшість проблем будуть залишені сам на сам з людьми. І влада буде абсолютно неефективною, безконтрольною», - наголосив лідер ЄПУ.

«Я звертаюся до наших опозиціонерів, які відмовилися від цієї акції, і наголошую: потім не буде засобів спілкування із суспільством. Те, що у такий спосіб розправляються з каналами, означає тільки одне: нам закривають можливість відверто вести мову з суспільством. Нас ніхто не почує», - додав Катеринчук.

«Інших способів вплинути на суспільство, щоб воно на це зреагувало, Європейська партія України не бачить. Тому ми запропонували цю акцію. Ми її обов’язково проведемо», - запевнив політик.

Дивитися запис відео-чату з Миколою Катеринчуком.


Читати текст відео-чату з Миколою Катеринчуком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Антиянек Показати IP 16 Вересня 2010 21:01
Хай сядуть разом із Голєвою та голодують

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus