USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Під Харковом авто президента ФК «Металіст» Ярославського на смерть збило людину. Він каже, що спав удома

10 Лютого 2022 22:17
На трасі під Харковом сталася смертельна ДТП за участю автомобіля з кортежу відомого бізнесмена та президента харківського ФК «Металіст» Олександра Ярославського.

Очевидці бачили, як два «Гелендвагени» поїхали з місця події, залишивши потерпілого на трасі. Проте на місці інциденту виявили номерні знаки «0018», які видали учасника аварії.

У МВС викликали Ярославського на допит, порушивши справу за двома статтями – щодо аварії та втечі з місця ДТП, а це 8 років в’язниці з позбавленням водійського посвідчення.

Ярославський, який зараз у Лондоні, каже, що його не було в «геліку», який збив людину. Однак у це не всі вірять.

Страна зібрала усі подробиці смертельного ДТП.

Загибель на трасі

Сьогодні після опівночі на трасі «Харків-Мартове» сталася смертельна ДТП – автомобіль на смерть збив чоловіка. Про інцидент написали журналісти «Української правди» із посиланням на джерела серед правоохоронців.

Очевидці повідомили в поліцію, що виявили мертву людину поряд із селом Мартове Харківської області. Це місцевий «Беверлі Хіллз» на березі Сіверського Донця – там живуть багаті харків’яни, у тому числі й Ярославський. Тож місцеві мешканці знають його машини.

Крім того, на місці аварії знайшли номерні знаки автомобіля «0018». За словами очевидця, ці номери належать машинам Ярославського. До речі, є архівне фото, як бізнесмен сам сидить за кермом цього автомобіля.

Причому таких фото в мережі безліч, і скрізь президент «Металіста» особисто кермує машиною.
За даними журналістів, водія автомобіля сьогодні мали допитати в поліції. Хто це конкретно – вони не повідомили.

Пізніше харківські телеграм-канали опублікували відео із загиблим хлопцем, який залишався лежати на проїжджій частині після приїзду копів. Судячи з відео, він був легко одягнений – у синю футболку та темні штани.

Також у соцмережах почали писати про те, що кортеж Ярославського складався з двох «Гелендвагенів», які виїхали з місця події одразу після трагедії.

Що кажуть у поліції

Щойно ситуація почала набувати громадського резонансу, у поліції та МВС повідомили подробиці того, що сталося. Там заявили, що аварія сталася 9 лютого.

«Тіло невідомої людини з тілесними ушкодженнями було виявлено на автодорозі в Харківській області 9 лютого близько 22:55. Попередньо поліцейські з'ясували, що невстановлений автомобіль, який рухався з Чугуєва у напрямку Харкова, скоїв наїзд на пішохода – чоловіка віком приблизно 50 років. Внаслідок ДТП пішохід загинув. Правоохоронці встановлюють особу загиблого, обставини ДТП та викликають на допит можливого учасника пригоди», – йдеться у повідомленні поліції.

За фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за двома статтями: ч. 2 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, що керують транспортними засобами); ч. 3 ст. 135 ККУ (залишення у небезпеці).

Максимальне покарання передбачає від 3 до 8 років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами до 3 років.

За даними правоохоронців, у поліцію сьогодні прийшов чоловік, який заявив, що це він збив людину. З ним проводять слідчі дії. Він виявився водієм, який працює у структурах Ярославського. Чоловік сказав, що не зрозумів, що збив людину, і нібито прийняв її за тварину.

У МВС згадали і Ярославського:

«Поліція перевіряє інформацію, що з’явилася в ЗМІ, про причетність до ДТП кортежу бізнесмена Олександра Ярославського. Також правоохоронці перевіряють інформацію про те, що бізнесмен Ярославський нібито виїхав з України. Слідчі планують запросити його для участі у проведенні необхідних процесуальних дій».

Поліція опублікувала фото з місця події.
Але Ярославський на цей допит прийти поки що не зможе.

«Запитайте у кортежу». Що каже Ярославський

Як повідомили джерела «Страны» в оточенні Ярославського, бізнесмен сьогодні вдень вилетів із Харкова до Лондона. Тобто на допит він тепер, найімовірніше, прийде ще не скоро.

Це підтверджують також дані Flightradar – його борт AH0991K о 12:51 залишав територію України. Тож він уже давно приземлився в аеропорту поблизу Лондона.

В інтерв’ю «Об’єктиву» Ярославський прокоментував свою причетність до ДТП під Харковом. Він заявив, що його в машині взагалі не було і стверджує, що він в цей час спав у себе вдома.

При цьому Ярославський не підтвердив і не спростував, чи причетний до аварії автомобіль його кортежу. На запитання, чи належать автомобілям його кортежу номери 0018, повідомив, що «не стежить за своїми номерами».

На запитання «Як ви загалом можете прокоментувати це і чи був на цій трасі ваш кортеж?» Ярославський відповів: «Ніяк».

На уточнення щодо того, де був кортеж, доки бізнесмен спав, Ярославський запропонував: «Запитайте у кортежу».

Пізніше пресслужба Ярославського офіційно повідомила, що за кермом автомобіля був водій, який працює в одній із допоміжних служб DСН (фінансово-промислова група DСН Investment Management, бенефіціаром якої є Ярославський, – ред.).

«Вночі, прямуючи до Харкова для паркування автомобіля, він в умовах обмеженої видимості здійснив наїзд на перешкоду, характер якої в ході руху не розпізнав. Вранці було виявлено факт відсутності номерного знака, а також з’ясувалися інші обставини справи. Уповноважені співробітники повідомили поліцію та водій відразу прибув у відділення для допиту. Наразі він співпрацює зі слідством і очікує на оприлюднення запобіжного заходу», – повідомляє пресслужба компанії.

Також уточнюють, що сам Олександр Ярославський відлетів до Лондона для зустрічі з сім’єю.

Тобто, за версією бізнесмена, він цієї ночі спав у себе в Мартовому, щоб наступного дня вилетіти з Харкова до Лондона. А два «Гелендвагени», на одному з яких Ярославський часто їздив сам, близько 23-ї години поїхали з села до Харкова.

Чому вони в такий час вирушили в дорогу – бізнесмен не пояснює. Але зовсім незрозуміло, як можна було «не розпізнати» людину, яку збиваєш машиною. Будь-якому автомобілісту очевидно, що це неможливо.

Тобто, найімовірніше, справді була спроба втекти з місця ДТП.

Друге питання – особа того, хто був за кермом. Причому було б непогано не просто назвати її на словах, а й опублікувати фото з камер спостереження. У ЗМІ вже з’явилися відомості з посиланням на джерела в поліції, що Ярославський був у машині і питання залишається лише в тому, чи він за кермом, чи ні.

І ще найважливіша деталь. Один із знайомих Ярославського повідомив, що харківський бізнесмен дзвонив йому приблизно за кілька годин до аварії в стані алкогольного сп’яніння, чим здивував – у колі друзів і соратників Ярославського відомо, що він уже давно кинув пити.

«А тут, мабуть, зірвався через щось. Я дуже здивувався», – каже джерело.

Як пише журналіст УП Михайло Ткач, олігарха неодноразово фіксували на різних заходах та в аепопорту саме за кермом:

«В Україні загалом лише кілька великих бізнесменів, які особисто керують машинами: Суркіси, Колесніков, Ярославський. Нещодавно були повідомлення про те, що в Україну завезли один з найдорожчих «кубиків». За інформацією з наших джерел, саме для Ярославського.

«Brabus 900 Rocket Edition G Wagon входит в число самых быстрых и самых дорогих внедорожников на планете. Тираж модели – 25 экземпляров, цена – от 571 270 евро (почти 18 000 000 гривен!)».

За нашою інформацією, саме таке авто і потрапило в ДТП вчора вночі.

Про те, що Ярославський сьогодні залишав країну раптово, відлітаючи в Лондон, може свідчити той факт, що чартер прилетів із Польщі одразу під виліт бізнесмена і не чекав у аеропорту навіть кілька годин, як це відбувається зазвичай.

Наше джерело повідомляє, що вчора ввечері спілкувались з Ярославським телефоном за декілька годин до ДТП і він був у нетверезому стані.

На фото нижче авто Ярославського після того, як збило на смерть людину».
Так чи так, питання про те, чи був Олександр Ярославський у машині, яка збила людину, ще довго розбурхуватиме українців. Принаймні саме така історія розгорнулася з іншим бізнесменом, близьким за профілем до Ярославського, – власником ФК «Карпати» Петром Димінським.

2017 року його авто спровокувало аварію, в якій загинула жінка. Відповідальність на себе взяв охоронець Димінського, а сам він відлетів до Женеви, звідки досі не повернувся. Тим часом проти нього в Україні завели кримінальну справу за це ДТП, а охоронця виправдали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
такот Показати IP 10 Лютого 2022 22:47
100 пудов відмажуть цього товстосума, це ж Україна :(
Народна прокуратура до такот Показати IP 11 Лютого 2022 11:33
Не в тому питання, Україна чи ні. У Ярославського ціла бізнес-імперія, у якій є своя юридична служба з десятками адвокатів. Вони можуть поламати провадження і без допомоги поліцаїв. Автомобіль втік з місця ДТП, за цей час всі сліди особи, яка перебувала за кермом, було змито, натомість нанесено відбитки пальців та ДНК-сліди того урода, який вирішив за гроші взяти на себе вину. Ніякого відео, що ідентифікує водія, немає. Трафік телефонний може лише зафіксувати присутність Ярославського у кортежі, але не керування автомобілем. Ніхто з учасників цього кортежу правду не скаже. Інші свідки відсутні. Хотілось би почути Ваші конкретні пропозиції як це доказати, а не просто дебільний комент
Анонім Показати IP 11 Лютого 2022 00:27
дочку алфьорова, яка три місяці назад збила на смерть людину в Княгининку на пішоходному переході, вже покарали? вона вже сидить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus