USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Хто заборгував банкам – того не випустять за кордон

20 Листопада 2009 14:52
Українські прикордонники запровадили тимчасове обмеження виїзду за межі країни несумлінних позичальників банків. У такий спосіб Державна прикордонна служба виконує указ Президента «Про заходи для забезпечення поновлення стабільності в банківській системі».
Відповідно до законодавства громадянам України, що мають невиконані кредитні зобов\'язання, тимчасово відмовляється у виїзді за кордон.
Наприклад, однією з підстав для обмеження є діючі неурегульовані договірні або інші невиконані зобов\'язання. Тобто, до виконання зобов\'язань або розв\'язання суперечки за узгодженням сторін у передбачених законом випадках, або забезпечення зобов\'язань заставою, якщо інакше не передбачено міжнародним договором України.
Прикордонники мотивують тимчасову заборону тим, що дії деяких позичальників приводять до виникнення неплатоспроможності банківських установ, порушення прав і законних інтересів вкладників та інших кредиторів банків. Відтак, прикордонслужба забезпечить своєчасне виконання судових або прокурорських рішень про тимчасове обмеження в праві виїзду даних громадян за межі України, - повідомляє агентство Інтерфакс-Україна із посиланням на прес-службу Дерприкордонслужби,
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Evil Показати IP 20 Листопада 2009 15:04
Цікаво, а чому ніхто не карає банки, які заборгували людям вклади?
Sanjak Показати IP 20 Листопада 2009 15:10
Цікаво. Тепер перед виїздом за кордон треба поплатити усі кредити і з усіх українських банків мати свіжі довідки про відсутність заборгованості?
Гуцул Показати IP 20 Листопада 2009 21:13
А хто тримає на депозитах банків свої гроші, тому Шенгенська віза безкоштовно, так?
вого КРОК Показати IP 20 Листопада 2009 21:30
Так сталось що вого КРОК "народжували" багато з тих кого сьогодні президент не випускає за кордон."НІ КРЕДИТНОМУ РАБСТВУ","З НАРОДОМ ТАК НЕ МОЖНА","КОЛЕКТОРУ-НІ" скромний перелік наших акцій спрямований на захист в першу чергу не тільки себе а й залишків ПРАВ ЛЮДИНИ в цій країні!!Худо-бідно ситуація трішечки стабілізувалась й нате получіте указ президента «Про заходи для забезпечення поновлення стабільності в банківській системі».За кардон не пущать,до участі в тендерах не пущать й за ПЯТЬ днів домовитись з банком!!!Як,домовитись?В сосновому чи дубовому гробу заривати позичальника?Чи кого він має пограбувати щоб повернути позику?Процентів 30 боржників які звертались до нас за допомогою,на мою думку, в принципі не в змозі почати повертати кредити найблищих років 5.А про людей які брали кошти на житло взагалі страшно згадувати-"Ні кола ні двора" в "шахрая" якого не пускають за кордон бо вкючили в чорний список,так собі характеристика-погодьтесь!Висновки: 1)Указ на 100% пролобійований банкформуваннями!! 2) В нашій країні спасіння тонучого на 100% справа рук самого тонучого !! Але якщо випливе-аквафобия гарантована!!!
seal Показати IP 20 Листопада 2009 22:37
Невже новий "залізний занавіс" будуємо. А якщо людина хоче виїхати за кордон якраз для того, щоб заробити грошей для повернення кредиту? Тоді як? Не всіх же держава здатна забезпечити роботою з достойною зарплатнею! Так хоча б не заважала людям робити це без її допомоги.
Юка Показати IP 21 Листопада 2009 00:51
хто їздив, той далі буде їздити, і нічого його не зупинить. хто має гроші - відкупиться, підробить, знайде безліч способів, але викрутиться. попадуться лише бідні "білі ворони", яким справді нічим гасити кредити і які, як правильно зауважив seal, мають останню надію на заробіток за кордоном
seal Показати IP 21 Листопада 2009 14:45
А ще цікаво, хіба в нашій державі вже відмінили "Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод", яку , між іншим, ратифіковано і Верховною Радою України? І в якій ясно записано, що лише Закон в чітко означених випадках (про банківські кредити там жодного слова) може позбавити людину свободи пересування. Чи у нас вже правило - хотіли, як краще, а вийшло, як завжди........?
вого КРОК Показати IP 21 Листопада 2009 15:22
2seal Хотіли як краще і зробили краще,але не всім((. Досвіт показав-в юридичному полі банк не може "порвати" боржника вже й зараз.Заборгувавши людина могла як мінімум,спершись на законодавство, фінансово проіснувати якийсь час,це не влаштовує кредиторів.Як це так ми не можем прийти й забрати все що хочем-НЕПАРЯДАК! Так як ми живем в епоху розвиненої ілюзії прав людини,закони треба трішечки видозмінити (ну жиби Европа не булькала) й вперед-лінчуєм неплатника в юридичному полі.Незабаром:експропріація майна боржника революційною трійкою,VIP броньовичок для колекторів,каторжні роботи за прострочку процентів з позики!!!! P.S-Ave Caesar morituri te salutant!!!
seal Показати IP 21 Листопада 2009 16:50
2 вого КРОК. Щодо сьогоднішнього нашого Цезаря, то навряд! А вцілому згідний
Таня Показати IP 23 Листопада 2009 16:25
Ну й подумаєш, хіба щось заважає взяти кредит на когось з рідних чи знайомих.
seal Показати IP 24 Листопада 2009 23:27
До Тані. Класно придумано. А потім, щоб ті знайомі ще його й віддавали. І що, такі є?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus