USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Кількість міністерств хочуть зменшити

29 Жовтня 2010 10:04
Адміністрація президента й уряд в рамках адміністративної реформи планують скоротити кількість міністерств і відомств майже удвічі.
Автор адмінреформи міністр юстиції Олександр Лавринович поки не каже, які міністерства зникнуть. «Про це поки рано говорити. І взагалі, скорочення кількості міністерств – це остання складова адмінреформи, і далеко не найважливіша», - зазначив міністр. Про це пише «Дело».
Разом з тим, стверджують деякі джерела, в результаті адмінреформи з майже двох десятків міністерств залишиться лише 12.
Планується, що Адміністрація піде шляхом об'єднання відомств, діяльність яких дотична.
Наприклад, за словами голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського, Міністерство культури і туризму можуть приєднати до Міністерства сім'ї, молоді та спорту. «У мене є таке припущення. Хоча говорити про це ще дійсно рано», - зазначив Бродський.
Мінвуглепром може бути приєднаний, пише видання, до Міністерства палива та енергетики. «Я двома руками підтримую таке рішення, я його пропонував ще півтора року тому», - зазначив екс-міністр вугільної промисловості голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб.
На його думку, до цього міністерства слід також приєднати держкомпанію «Енергоринок», яка зараз підпорядковується безпосередньо Кабміну.
Крім того, на думку губернатора, слід було б ліквідувати Мінпромполітики: «У цьому міністерстві вже нічого не залишилося, крім контролюючої функції, тому його можна реформувати в асоціацію».
Міністерство з питань надзвичайних ситуацій можуть приєднати до Міністерства внутрішніх справ.
Під питанням також доля МінЖКГ і Мінрегіонбуду. Спочатку планувалося їх зовсім ліквідувати і створити комітети, однак в останньому варіанті адмінреформи їх пропонується об'єднати.
Будуть зміни і в ряді державних комітетів. Наприклад, Держкомзем буде відданий в сферу управління Мінагро або Мінекології. Крім того, Мінагро може поглинути держкомітети з питань лісового і рибного господарств. З цих комітетів планується зробити департаменти.
У свою чергу, в Мінекології з'явиться департамент водного господарства – замість нинішнього держкомітету, що відає цими питаннями.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Уважний Показати IP 29 Жовтня 2010 10:46
Нічого вони не скорочуватимуть - звичайна передвиборча хєрня. "Під питанням також доля МінЖКГ" - ви зрозуміли???? З ЖКГ у нас же все в порядку...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus