USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Верховній Раді хочуть зменшити кількість податків з 22 до 9

14 Листопада 2013 18:00
Законопроект, яким пропонується зменшити кількість податків в Україні з 22 до 9, зареєстрували у Верховній Раді, - повідомляє «Укрінформ».
Проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо поліпшення умов ведення бізнесу» зареєстрований у Верховній Раді під №3606. Законопроект вніс народний депутат Сергій Тігіпко, - йдеться у повідомленні.

Законопроектом передбачається скорочення кількості податків та зборів з 22 до 9, при цьому збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності скасовується з 1 січня 2016 року», - йдеться у пояснювальній записці. Крім того, пропонується скоротити кількість податкових декларацій з 115 до 26 на рік, а кількість податкових платежів - зі 172 до 52 на рік.

У законопроекті передбачено і скасування інституту податкових накладних та встановлення єдиних обов’язкових реквізитів первинних документів з метою справляння ПДВ. При цьому повноваження щодо встановлення вимог до первинних документів надаються Міністерству фінансів.

Щодо інших податків і зборів законопроектом передбачається включення до переліку підакцизних товарів природного газу та електричної енергії, внаслідок чого скасовується збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на електричну та теплову енергію, крім електроенергії, виробленої кваліфікованими когенераційними установками, та збір у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності.
Проектом закону також скасовується збір за першу реєстрацію транспортного засобу за рахунок справляння екологічного податку під час першої реєстрації транспортних засобів.

Документом скасовується рентна плата за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України; плата за користування надрами; плата за землю; збір за користування радіочастотним ресурсом України; збір за спеціальне використання води; збір за спеціальне використання лісових ресурсів за рахунок встановлення єдиного платежу за користування природними ресурсами.
Автор документа пропонує об’єднати спеціальні режими оподаткування в єдиному податку шляхом введення окремої групи платників єдиного податку – сільськогосподарських товаровиробників, внаслідок чого скасувати фіксований сільськогосподарський податок.
У законопроекті базою оподаткування податком на майно, відмінне від земельної ділянки визначено загальну площу об’єктів житлової нерухомості.

Крім того, скасовуються збір за місця для паркування транспортних засобів та туристичний збір як малоефективні. Надходження від їх сплати (та збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності) пропонується компенсувати за рахунок справляння адміністративних зборів за видачу патентів на провадження певних видів підприємницької діяльності, в тому числі туристичної діяльності та діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus