USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кожен п'ятий абітурієнт складатиме історію України російською

9 Квітня 2010 14:15
Тестові завдання російською мовою з історії України захотіли отримати 85 тисяч 5 осіб із тих, хто зареєструвався на зовнішнє незалежне оцінювання (усього таких 433 554 людини).

Тести з математики російською мовою попросили 77 тисяч 353 особи, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти, передає Українська правда .

На другому місці, за кількістю запитів, тести з перекладом угорською мовою. Їх виявили бажання отримати 424 особи.

Цього року абітурієнти мали змогу складати тести сімома мовами: українською, російською, кримськотатарською, молдовською, польською, румунською та угорською.

Усі запити абітурієнтів щодо надання їм тестів, перекладених однією із зазначених вище мов, будуть задоволені в повному обсязі, запевняють в центрі.

Виявили бажання пройти зовнішнє оцінювання 288 осіб, які перебувають в закладах виправної системи.

Крім того, 815 особам були видані довідки про те, що через стан їхнього здоров′я центр оцінювання якості освіти не може створити умови для успішного проходження тестування.

Вони будуть складати вступні випробування у вищих навчальних закладах у традиційній формі.

Завершення реєстрації дає можливість розпочати формування мережі пунктів тестування. Ця робота, орієнтовно, буде завершена до 1 травня.

Після 10 травня абітурієнтам будуть розсилатися запрошення для участі в зовнішньому оцінюванні. У цей же час вони розміщуватимуться на їхніх персональних сторінках на сайті центру оцінювання якості освіти.

Реєстрація бажаючих взяти участь у ЗНО тривала більше трьох місяців і закінчилася учора, 8 квітня, о 18 годині.

Зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться у період із 2 до 23 червня. Абітурієнти складатимуть тести із української мови та літератури, історії України, математики, фізики, хімії, біології, географії, англійської, німецької, французької та іспанської мов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus