USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Кожні шість хвилин від раку вмирає українець. ВІДЕО

4 Лютого 2011 11:56
Показники смертності в останні роки, хоч не суттєво, але зменшуються, однак кількість онкохворих продовжує зростати.

До того ж на перше місце виходить зовсім інший тип хвороби - рак кишечника.

"Тенденція, яка нас насторожує, тому що рак легенів, багаторічний лідер минулих років, як і рак шлунку. Слава Богу, має тенденцію до зниження, то колоректальний рак прагне зайняти лідируючі позиції", - каже головний онколог МОЗ України, директор Інституту раку Ігор Щепотін.

Щороку заручниками раку в Україні стають понад 160 тисяч осіб. Попри те, що ризик захворіти більший у сильної половини людства, жіноча смертність від цієї хвороби перевищує чоловічу вдвічі.

"Потрібно кожен рік, хоча б кожен рік без скарг. А просто як почистити зуби і зробити зачіску - піти до гінеколога", - каже завідувач відділення онкогінекології Національного інституту раку Людмила Воробйова.

Онкохворих зазвичай об’єднує одне - усі вони про рак дізналися практично випадково.

"Була температура - звернувся до лікарів і виявили на УЗІ, що в мене на нирки якісь плями", - каже онкохворий Петро.

"Виявили на такій вже останній стадії, то це вже недолік того, що не спостерігався амбулаторно, вчасно не спостерігався на флюорографію", - каже онкохворий Володимир.

Саме профілактика та вчасне виявлення раку - чи не єдина можливість зберегти своє життя, переконують лікарі. Адже дієвого лікування пізніх стадій немає, попри численні начебто сенсаційні винаходи.

"Якась лабораторія десь працює над рішенням проблемі раку і вони побачили, що щось при додаванні в культуру кліток викликає їх інгібіцію росту. І ось цей факт, який є невеликою сходинкою в розумінні того, що відбувається насправді, перекручується і починає видаватися як рішення цієї проблеми", - каже головний онколог МОЗ України, директор Інституту раку Ігор Щепотін.

Найбільший рівень захворюваності на рак сьогодні фіксується на сході та півдні країни. Особливу увагу медики приділятимуть і Чорнобильській зоні, адже є побоювання, що через 25 років після трагедії тут може значно збільшитись кількість хворих на рак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Неборак Показати IP 4 Лютого 2011 12:41
Це тільки мені після цього відео хочеться не до лікаря бігти а напитися?... (((((((
Urla Показати IP 4 Лютого 2011 23:00
Ці люди на відео ще мають надію, а я похоронила чоловіка і не вірю ні в що. Рак - це вирок на будь якій стадії, тільки відстрочка вироку у кожного різна. Моя боротьба була безрезультатна

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus