USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Курятину вирощують на заборонених ферментах і гормонах, – фахівець

28 Жовтня 2010 13:09
Курятина вітчизняного виробництва може бути вирощена за допомогою гормональних препаратів та ферментів, використання яких з цією метою в Україні давно заборонено.
«Проте підпільно їх таки використовують, – каже доктор ветеринарних наук, провідний спеціаліст Харківського інституту птахівництва НААНУ Людмила Наливайко. – Вся річ у тому, що тепер процвітає приватний сектор, державних підприємств не залишилося. А приватники що хочуть, те й роблять». Про це написала газета «Експрес» 28 жовтня.
Фахівець каже, що підприємці це роблять для того, аби бройлери швидко набирали вагу, і вони використовують для цього все, що можуть. «Звісно, це приховується. Ніхто нічого не перевіряє. Найстрашніше, що в нас не працює ветсанекспертиза. Ні на ринках, ні в інших місцях», – додала Наливайко.
Вона повідомила, що птиця може бути уражена і лейкозом. Але зазвичай це буває, якщо кури старі – коли їм по два-три роки.
«А в молодих курей до року превалює хвороба Марека – онкологічне захворювання. Нині «марек» омолоджується», – стверджує Людмила Наливайко.
Також вона застерігає, що і домашня приця, яка продається на базарі, може бути ураженою. «У приватному господарстві, як тільки якась курка виглядає хворою, її ріжуть. Вирізають печінку, яка є видозміненою, і птицю вивозять на базар. Хто з покупців на базарі знає, що у курки був лейкоз?» – запитує спеціаліст.
Наливайко каже, що наші виробники при вирощуванні курей можути застосовувати корми зі статевими гормонами. «Інколи йдеться про гіпергормональні добавки, тобто їх додають значно більше, ніж допускається. І тоді можливий зсув імунокомпетентної системи, також це може викликати онкозахворювання», – запевняє доктор ветеринарних наук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Орест Показати IP 28 Жовтня 2010 17:51
В мене батько колись працював в одному з місцевих ковбасних цехів і приніс одного разу додому рецепт ковбаси молочної. М'яса там не було. Соя, манка,барвники, ше якась фігня. Отак нас годують...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus