USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Кириленко каже, що авіабудування віддадуть Росії після ГТС

26 Квітня 2010 10:21
Угоду про те, аби віддати українську авіабудівельну галузь Росії, мали підписати в Харкові, проте вирішили «що Україні поки що досить і флоту», - вважає народний депутат України В’ячеслав Кириленко.

Про це він заявив учора в Луцьку на конференції Волинської обласної організації партії «За Україну!».

«По авіабудівництву контрольний пакет на Росію… документ, за перевіреними джерелами, уже парафовано. У тому ж Харкові просто вирішили робити це не публічно і скасували візит до Харківського авіазаводу. Ну, бо вистачить для України поки що флоту», - сказав В’ячеслав Кириленко.

«Це лише легковірні думають, що от газотранспортну систему лишать. Флот здали, ще 30 років оренди і тепер вже все? Ні, на жаль, мій прогноз полягає у тому, що наступною буде газотранспортна система. І Азаров, до речі, про це вже почав говорити. Після флоту – газотранспортна система, підземні газосховища – ту-ту до Росії знову. Тому що якщо віддать їм в оренду – то вважайте що це вже не наше нічого. Будуть віддавати все», - переконаний Кириленко.

Нагадаємо, що 20 квітня «Українська правда» повідомила про існування проекту Угоди між урядами РФ та України про співпрацю в сфері авіабудування передбачає, що держави беруть на себе зобов'язання «сприяти інтеграції» російської «Об'єднаної авіабудівної корпорації» та Авіабудівного концерну «Антонов». Видання заволоділо російським варіантом проекту договору.

За баченням з Москви, авіапідприємства мають об'єднуватися не шляхом створення нового рівноправного суб'єкта, а через поглинання росіянами українських активів.

Так, Росія наполягає, щоб «Антонов» передав їм в статутний капітал свій контрольний пакет.
До складу Державного концерну «Антонов» входять не тільки АНТК імені Антонова, але і Харківське державне авіабудівне підприємство, Київський авіазавод «Аміант» і Державне підприємство «Завод 410 цивільної авіації».
Окрім цього, за російським проектом угоди українці мають гарантувати обрання громадянина Росії керівником наглядової ради Державного авіабудівного концерну «Антонов». За це росіяни готові забезпечити обрання українців до Ради директорів ВАТ «Об'єднана авіабудівна корпорація».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олександр Показати IP 26 Квітня 2010 12:12
Хе, як свідомі розрепетувалися: здають, здають... А що залишається робити після того що зробили з країною ваші Ющенко і Тимошенко? Нова влада рятує тонучий корабель як може. Помаранчеві собаки хай гавкають - караван мусить іти...
))) Показати IP 26 Квітня 2010 14:38
брехло тупое. Продажа - это продажа, аренда - это аренда. Если я свою хату от безденежья сдам квартирантам, я предам интересы своей семьи или дам ей выжить? и да: ГТС что, еще наша?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus