USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лише 7% українських школярів – здорові

10 Березня 2011 10:55
Причина летальних випадків на уроках фізкультури полягає насамперед у тому, що стан здоров’я українців – на межі катастрофи.
За даними Світового банку, якщо політика нашої держави і далі залишатиметься інертною, то до 2025 року населення України скоротиться до 37 мільйонів, а згідно з прогнозом ООН до середини нинішнього століття в нашій країні проживатиме близько 26 мільйонів людей, – пише Дзеркало тижня.
За даними Національної академії медичних наук України, захворюваність дітей шкільного віку за останні десять років зросла майже на 27%.
Якщо в першому класі вже налічується більше ніж 30% дітей, які мають хронічні захворювання, то до п’ятого класу їх кількість зростає до 50%, сягаючи в дев’ятому 64%. А загалом лише у 7% українських школярів спостерігається задовільний функціональний стан організму.
Вже у першому класі відхилення у стані опорно-рухового апарата мають 11% школярів, носоглотки – 25%, нервової системи – 30%, органів травлення – 30%, алергічні прояви зафіксовано у 25% дітей.
З 1-го до 9-го класу частота зниження гостроти зору зростає у 1,5 раза, частота порушень постави – теж у 1,5, поширеність хвороб органів травлення – в 1,4, поширеність хвороб ендокринної системи – в 2,6 раза.
Водночас лише 5% учнів зараховано до спеціальної медичної групи.
Ще трагічніші дані Інституту педіатрії, акушерства та гінекології НАМНУ, згідно з якими лише 6-10% підлітків 12-18-річного віку є здоровими, а в 50% хлопців та 65% дівчат резерви адаптаційних можливостей – низькі чи нижчі за середні.
Згідно з даними ВООЗ, головною причиною випадків смерті на європейському континенті є неінфекційні хвороби, на які припадає понад 85%.
Крім того, стан здоров’я тісно пов'язаний зі способом життя. За даними парламентських слухань «Молодь за здоровий спосіб життя», у 27 % українського населення просто не вистачає грошей на здорове харчування.
До того ж, в Україні палять 45% юнаків і 35% дівчат, 68% хлопців і 64% дівчат уживають алкоголь, 13% молоді вживають «легкі наркотики».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus