USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лютий-2010: Янукович готується до присяги, а Тимошенко – до суду

16 Лютого 2010 10:08
Інавгурація нового Президента України Віктора Януковича, ймовірно, відбудеться у парламенті 25 лютого – якщо Тимошенко не оскаржить вибори.
У сесійному залі планується провести урочисте засідання Верховної Ради, присвячене складанню присяги новообраним Президентом України.
Зареєстровано відповідний проект постанови, внесений спікером Володимиром Литвином.
Проектом постанови передбачено внести зміни в календарний план проведення шостої сесії Верховної Ради шостого скликання, затверджений парламентом 19 січня 2010 року. Депутати планують 25 лютого провести ранкове пленарне засідання з 12 години, на якому й буде складена присяга новим Президентом.
«На сьогодні немає жодних судових рішень, які впливали би на результати виборів. А судові позови можуть продовжуватись нескінченно. Позиція наших опонентів - це демонстративне зловживання своїми правами. Я вважаю, що звернення до Вищого адмінсуду України є безперспективним», - повідомив віце-спікер Верховної Ради Олександр Лавринович.
Депутат виключає версію, за якою через блокування трибун у Верховній Раді можна буде зірвати приведення Віктора Януковича до присяги.
Натомість, прем’єр Юлія Тимошенко в зверненні до українців наголошує на своєму прагненні оскаржити результати виборів у суді.
«Заради майбутнього нашої країни я прошу вас мене зрозуміти і підтримати. Це не тільки моя справа, це справа усіх чесних людей – захистити нашу свободу. Маючи всі докази, я прийняла єдине можливе рішення – оскаржити результати виборів в суді. Я буду на підставі юридичних аргументів захищати нашу державу, ваш вибір», – йдеться у зверненні.
Прем’єр запевнила, що не буде збирати майдани і не допустить публічних громадянських протистоянь, - інформує «Українська правда».
«Україні як ніколи потрібні стабільність та спокій. І саме тому ми будемо діяти тільки в правовий спосіб і тільки у суді», – сказала Юлія Тимошенко.
«Я хочу чітко заявити: Янукович – не наш президент. І як би не розгорталися далі обставини, він ніколи не стане легітимно обраним Президентом України. Я залишаюся оптимістом і хочу вірити в те, що для суддів, які будуть розглядати цю справу, це буде справа честі і справа захисту законів і ваших прав», – наголосила Тимошенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus